Kredi birleştirme ve yapılandırma işlemi yaparak sorun haline gelen kredi geri ödemelerinizi rahatlatabilir, tek bir bankayla muhatap olarak farklı sistemlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı gibi kredili ürünler bankaların en fazla satışını yaptıkları ürünler arasında yer almaktadır. Birçok banka tarafından bu ürünleri kullanmanız için ziyaret edilmiş, telefon açılmış ya da SMS yoluyla kredi çekmeniz için ilanlar gönderilmiştir. Bu ilanların bazılarına geri dönüş yapmanız halinde birçok bankadan farklı kredili ürünlere sahip olursunuz. Ancak farklı bankalarla çalışıyor olmak bazı açılardan avantajlı gibi görünse de aslında sizi daha fazla yoracak, daha fazla takip yapmanızı gerektirecek ve farklı sistemleri öğrenmeniz istenecektir. Her bankanın kendine has bir sistemi vardır. Yapacağınız işlemlerde bu sistemler doğrultusunda hareket ederek para çekme, para yatırma, borç ödeme gibi uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Sadece mobil uygulamalara girebilmek için bile farklı prosedürler bulunmakta, belli sürelerde değişmesi istenen şifrelerle tam bir karmaşa yaşanmaktadır. Kredi geri ödemeleri için vereceğiniz otomatik talimatlarda hesapta ufacık bir eksik olması halinde dahi banka tarafından ödeme tahsil edilmeyecek ve eğer takip etmezseniz kredi son ödeme tarihi geçmiş olacaktır.

Kredi Son Ödeme Tarihi Kaçırılırsa Ne Olur?

Kredi son ödeme tarihlerinin kaçırılmaması sizin sadece kendi bankanızda değil tüm bankalar nezdinde itibarınızın bozulmasına sebep olacaktır. Kredi itibarı, kredi notu sistemi adı verilen bir uygulamalar bütünüdür. Kredi notu, Kredi Kayıt Bürosu tarafından oluşturulmakta ve saklanmaktadır. Kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı başvurularınızda bankaların ilk bakacağı şey kredi notunuz olacaktır. Kredi notu hesaplaması yüzlerce farklı parametre ile yapılmaktadır. Ancak bunların en önemlisi % 30’luk bir oranla kredi notunu etkileyen kredili hesapların geri ödeme durumlardır. Bu not son 5 yıllık süreçteki kredili işlemlere dair uygulamaları kapsamaktadır. Kredi notu, kredili işlemlerin son ödeme tarihlerinin kaçırılmasıyla birlikte hızlı bir düşüş yaşar. Ancak aynı hızda geri yükselmez. Kredi notunun yükselebilmesi için en az altı aylık süreyle düzenli ödeme yapmak ve toplam borçlulukta azalma olması gibi etkenler aranır. Kredi son ödeme tarihinin kaçırılması durumunda kredi notunun düşmesinden başka banka tarafından uygulanan faizler borcunuza yansıtılacaktır.

Tek Kredi Sayesinde Kredi Birleştirme ve Yapılandırma İşlemleri Artık Çok Kolay

Tek Kredi, kredi birleştirme ve yapılandırma işlemlerinde size yardımcı olmak için kurulmuş, bankalarla anlaşmalı olarak çalışmalar yürüten bir platformdur. Tek kredi çatısı altında birden fazla banka bulunmaktadır ve kredi birleştirme, kredi yapılandırma işlemlerinde banka banka dolaşmanıza gerek kalmadan Tek Kredi üzerinden tüm teklifleri toplayabilirsiniz. Sisteme üye olmanızdan sonra üç adımda kişisel bilgilerinizi girerek kredi yapılandırma ve birleştirme talebinizi iletebilir, üç iş günü içerisinde size gelen teklifleri değerlendirerek dilediğiniz banka çatısı altına kredili tüm hesaplarınızı taşıyabilirsiniz.