1 Mart 2020'de vasıflı işçilerin göçüne ilişkin yeni kurallar yürürlüğe girecek. Yeni yasa, AB üyesi olmayan ülkelerden kalifiye işçilerin işe başlama amacıyla Almanya'ya gelme fırsatlarını genişletiyor.

Yeni düzenlemeler ne zaman uygulanacak?

Göç Yasası 1 Mart 2020'de yürürlüğe girecek.

Bu noktadan itibaren, yeni vize başvuruları Göç Yasası düzenlemelerine uygun olarak işlenecektir.

Almanya işçi alımı, vasıflı işçilerin göçmenlik yasası bağımsız bir yeni göçmenlik yasası değil, diğer şeylerin yanı sıra seçici bir ekleme ve değişikliktir. İkamet Yasası ve İstihdam Yönetmeliği'nin mevcut düzenlemeleri.

Vasıflı işçilerin göçmenlik yasasının amacı nedir?

Amaç, Alman işgücü piyasası için AB dışında ülkelerden nitelikli uzmanların göçüdür. Bunlar üniversite mezunları ve nitelikli mesleki eğitim almış kişilerdir.

Almanya’ya İşçi Olarak Nasıl Gidilir?

Kanun anlamında uzman kimdir?

Yeni yasa iki tür profesyonel tanımlamaktadır:

Mesleki eğitim uzmanları, nitelikli mesleki eğitimi tamamlamış kişilerdir. Yurtdışında nitelikli mesleki eğitim tamamlanmışsa, dahili bir Alman tanıma ofisi vize başvurusu yapmadan önce bu mesleki eğitimin Alman mesleki eğitimine eşdeğer olup olmadığını kontrol etmelidir.

İşkur almanya işçi alımı başvurusunu değerlendiriyor.

Almanya işçi alımı için akademik profesyoneller, bir Alman, tanınmış bir yabancı üniversite derecesi veya bir Alman üniversite derecesi ile karşılaştırılabilir bir yabancı üniversite derecesi olan kişilerdir.

Niteliksiz veya düşük vasıflı hukukun uzmanı değildir.

İletişim Bilgilerimiz

Kaynak : https://almanyavizedanismanlik.com/almanya-isci-alimi-2020-hangi-meslekler

E-Posta Adresimiz : [email protected]

Telefon Numaramız : +90 545 749 3335