35 bin nüfuslu Göktürk mahallemizde üç tane okul var

Zorunlu eğitim var ama okul yok Veliler şaşkın !

İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden olan Göktürk’te eğitim sorun olmaya devam ediyor. Nüfusun 35 binleri bulduğu belki de ülkemizdeki en büyük mahallesi unvanını elinde bulundurmaya devam ederken eğitimde en geride kalmayı sürdürüyor.

35 bin nüfuslu mahalledeki tek ilköğretim okulu olan Nejat Sabuncu ilköğretim okulu ikili eğitimle 1391 öğrenci eğitim görmekte. Her yıl artan nüfusu hesapladığımız zaman bu yıl ilköğretime gidecek çocuklar sınıfları doldurdukları zaman şuanda 40 olan mevcut 50’nin üzerine çıkacak. Bu bir sınıfa düşen öğrenci sayısının olması gerekenden iki katı fazla.

Göktürk ilköğretim okulunun yerine İmam Hatip okulu yapılması ve burada eğitim gören öğrencilerin ancak 8 dersliği doldurabildiği bilinirken 32 derslik bir yeni okulun buraya tahsis edilmesi halkın bundan şikayetçi olmasına rağmen yetkililerin bir adım atmaması manidar. Göktürk halkı imam hatip okuluna karşı olmadıklarını ama yıkılan bir okulun yeniden aynı şekilde Göktürk’ün simgesi haline gelen tarihi okulunu tekrar açılmasını talep ediyorlar.

Göktürk'teki okulların Derslik ve Öğrenci Sayısı
Ali Rıza Özderici Lisesi
Derslik sayısı: 20
Öğretmen :36
Öğrenci sayısı: 720

Turgut Özal Ortaokulu
Derslik sayısı:26
Öğretmen:37
Öğrenci sayısı: 970

Nejat Sabuncu ilk okulu
Derslik sayısı: 20
Öğretmen: 61
Öğrenci sayısı: 1391

Haber Kaynak : Countrylife Dergi