Merakla beklenen 2015 TEOG merkezi yerleştirmelerinde heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2015 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) merkezi yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

6-16 Temmuz tarihleri arasında Anadolu, Fen ve Meslek liseleri arasında puan ve yüzdelik dilimine göre tercih yapan 8.sınıf öğrencileri sonuç bilgilerini, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sorgulayabilecek.

YERLEŞEMEYENLER NAKİL BEKLEYECEK

25 tercihinden birine yerleşemeyerek sistem tarafından otomatikman açık liseye kaydedilen öğrenciler, yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen öğrenciler gibi boş kontenjanlara nakil için başvurabilecekler.

NAKİLLER BU YIL 3 DÖNEM HALİNDE YAPILACAK

Bu yıl nakillerde üç başvuru dönemi olacak. Her nakil başvurusunda 3 tercih alınabilecek. Yerleştirmeler, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak, taban puan aranmayacak.

Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak.

Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak.

3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek. 14 Eylül’de de 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlayacak.