TEOG'dan sonra üniversiye giriş sistemi de değişiyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren düzenlemeyle ilgili YÖK Başkanı  Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 26 Eylül'de  gerçekleştirilen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde üniversite giriş  sistemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada ükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'ın, yeni üniversiteye giriş sistemine ilişkin düzenlemeleri yarın 11:00'de düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacağı duyuruldu. 

SARAÇ YENİ SİSTEMİN İP UÇLARINI VERMİŞTİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversiteyi giriş sisteminin değişmesi gerektiğini dile getirmişti. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç da  Akadamik Yıl Açılış töreninde yeni sistemin ip uçlarını vermişti. Saraç, üniversiteye girişte yeni sınav sistemi ile ilgili olarak, "Giriş sistemi şu an 2 aşamalı. İlki mart diğeri haziran ayında ve toplam 5 gün. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi milli eğitim müfredatından olacak " diye konuşmuştu.