Saraybosna Üniversitesi, Balkanlar’daki öncü üniversitelerden biridir. İnteraktif eğitim sistemini ilk kullanan üniversite olan Saraybosna Üniversitesi, öğrencilerinin sorunları ile özel olarak ilgilenmektedir. Toplumun gelişimine katkıda bulunan Saraybosna Üniversitesi, her yıl binlerce beyin göçü alır.

Ünversitenin bünyesinde 47 ülkeden yaklaşık 2000 yabancı öğrenci bulunur. Bu yabancı öğrencilerin pasaport, oturum izni gibi işlemleri ile üniversite bizzat ilgilenir. bireysel ilginin gösterildiği tek üniversitedir. Öğrencilerinin refah seviyesini yükseltmek için Saraybosna Üniversitesi, yurt ve fakültelerini temiz tutabilmeye özen gösterir. ,  2013 yılında Forbes Dergisi tarafından hazırlanan listede eğitim kalitesi açısından kendine yer bulmuştur. Saraybosna Üniversitesi’nin yıllık ücretleri Türkiye’de bulunan bir özel üniversitenin talep ettiği ücretlerden çok daha düşüktür. Bu sebeple Türk öğrenciler eğitim amacıyla Saraybosna Üniversitesi’ni sıkça tercih ederler.

Saraybosna Üniversitesinde ödemeniz gereken yıllık eğitim ücreti 13-15 milyar arasında değişmektedir. Bölümün genel yapısına göre ödemeniz gereken ücret artabilir veya azalabilir yapıdadır. Dinamik bir eğitim anlayışı benimseyen Saraybosna Üniversitesi, sürekli kendini yenilemekte ve geliştirmektedir. Verdiği uluslararası seminerler üniversitenin saygınlığını arttırmaktadır. ayrıca Balkanlar’ın tek araştırma merkezidir. Üniversite kadrosunu özenle seçmektedir. Saraybosna Üniversitesi kadrosunda bulunan araştırma görevlileri  ve akademisyenlerin  tümü alanlarında tecrübe sahibi bireylerdir.

Tecrübe sahibi akademisyenlerden ders alan öğrenciler bölümlerinin çalışma alanları hakkında bilgi sahibi olabilirler. Saraybosna Üniversitesi, uzun yıllardır eğitim sektöründeki önci kurumlardan biri olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Saraybosna Üniversitesi interaktif eğitim sistmini Balkanlar ile tanıştıran ilk üniversitedir. Saraybosna Üniversitesi çevresinde bulunan üniversiteler, Saraybosna Üniversitesi’nin eğitim sisteminden ilham almaktadırlar. Saraybosna Üniversitesi’nin varlığı bölgedeki eğitim sistemi üzerinde etki bırakmıştır.

Saraybosna Üniversitesi’ne kayıt yaparkentek ihtiyaç duyacağınız belge lise diplomanız olacaktır. Lise diploması bulunmayan bireylerin yasal olarak Bosna-Hersek’te üniversite okuyabilmeleri mümkün değildir. Saraybosna Üniversitesi eğitim kalitesini geliştirebilmek üzere öğrencilerin görüş ve önerileri ile yakından ilgilidir.Saraybosna Üniversitesi içerisinde 2 yurt bulunur. Bu yurtların tümü özenle dekore edilmiş lüks yurtlardır.

Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler içinüniversite çevresinde birçok apart, vakıf yurdu ve öğrenci evi bulunmaktadır. Saraybosna Üniversitesi, Bosna-Hersek’in gözde mekanlarına sadece yürüme mesafesi uzaklığındadır.

Saraybosna Üniversitesi’ne kayıt yaptırabileceğiniz belirli tarihler bulunur. Bu kayıt tarihlerini kaçırmanız durumunda üniversite sizlere kayıt için ek fırsatlar sunacaktır. Herhangi bir taban puanına gereksinim duymadan girebileceğiniz Saraybosna Üniversitesi, bölüm ücretlerini ödememiş olan öğrencilerin kayıtlarını gerçekleştirmeyecektir. Saraybosna Ünversitesi’nden mezun olmanız sonrasında sizlere Avrupa’da iş bulabilmenizi sağlayacak olan EUROPASS belgesi verilir. Bu belge Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de geçerlidir. YÖK tarafından tanınan Saraybosna Üniversitesi, geçerliliği fazla olan bir üniversitedir.

Saraybosna’da Yaşam

Bosna-Hersek, birçok ülkeden çok daha ucuz bir ülkedir. Renkli gece hayatı ve dinamik sosyal hayatı ile Bosna-Hersek her öğrencinin yaşamak isteyeceği bir ülke olarak nitelendirilir.