Eğitim hayatı insanın küçüklüğünden başlayan koca bir serüvendir. Bu süreç insan istediği takdirde son nefese kadar sürmektedir. Öğrenmenin birçok yolu vardır ve her yol kaliteli öğrenmeyle sonuçlanmayabilir. Önemli olan öğrenilen şeyin doğru ve kalite bir biçimde öğrenilmesidir. Bunu da sağlayan en önemli etmen ise küçük yaşta başlayan eğitim hayatıdır. İyi bir eğitim hayatı kişinin öğrenim serüvenini şekillendireceğini bilmek önemlidir.

Geleceğe yönelik planlar yapan her aile çocuklarının iyi bir eğitim alarak güzel bir gelecek kurmasını hayal eder. Bunun için ilk şart öğrenciye iyi bir eğitim kurumunda ilkeli ve kaliteli bir eğitim modeliyle öğrenim gördürmektir. Ümraniye özel okul kurumlarından biri olan Boğaziçi Bilim Koleji, öğrencilere geleceğin ışığında eğitim ve öğretim faaliyetleri ile bilim insanı olma imkanı veriyor. Araştıran, sorgulayan, sürekli öğrenmeye aç bir nesil yetiştirilmesine ön ayak olan kurum ana okulundan ortaokul seviyesine kadar gençleri eğitiyor.

Daha detaylı bilgi için: https://www.bogazicibilimkoleji.com/

Kurumun Atölye Çalışma Faaliyetleri

Yeni nesil eğitim modellerinde kitap ezberlemekten çok yorum yapmak ve araştırmak üzerine öğrenci yetiştirilmekte. Geleceğe sürekli sorgulayarak bakan genç dimağlar sürekli araştırarak kendi doğrularını bulmak yönünde daha isabetli kararlar veriyorlar. Bu şekilde eğitilen çocuklar dünyaya daha geniş pencereden sorgulayarak ve hissederek bakıyorlar. Bilim kolejinde ele alınan konuların başında da deneyimleyerek öğrenme metodu kullanılıyor.

Atölye çalışmalarında öğrencilere geleceklerini şekillendirecek bakış açıları kazandırılıyor. Bilim teknoloji atölyeleri, liderlik atölyeleri, uzay bilimleri atölyesi, empati kurabilme yeteneklerini geliştirmek için empati atölyesi gibi atölye çalışmaları öğrencilere veriliyor. Bu sayede gençler iyi birer öğrenci olurken iyi de bir vatandaş ve insan olmanın ne demek olduğunu öğrenebiliyorlar.

Kulüp Çalışmaları

Kulüp çalışmaları yenilikçi eğitimin olmazsa olmaz parçalarından biridir. Bu çalışmalar neticesinde öğrenciler yetenek gösterdikleri ve ilgi alanları dahilinde öğrenmeye yatkın oldukları şeyleri özel olarak öğrenebilme imkanına sahip oluyorlar. Yeteneğini keşfeden ve bu yönde küçük yaşta çalışmalara başlayan kişiler ilerleyen yıllarda iyi yerlere gelebiliyorlar. Ataşehir özel kolej imkanlarını gençlerin önüne seren Boğaziçi bilim koleji öğrencilerini geleceğe eksiksiz hazırlıyor.

Spor Faaliyetleri

Kurumda Crossaction olarak bilinen ve gençlere hareket etmenin ve spor yaparak sağlıklı kalmanın önemini gösteren fizik kondüsyon hareketleri yaptırılıyor. Öğrenci ayırt edilmeden her yaştan çocuğun özgürce katılım sağlayabileceği etkinliklerde çocuklar ağır spor hareketleri yerine kolay ve sağlıklı kalmayı kolaylaştıran, zihni arındıran çalışmalar yaparak bedenlerini güçlendirebiliyorlar.