Değerli velilerimiz;

2017 2018 Eğitim Öğretim yılı başlarken bütün öğrencilerimizin yeni eğitim döneminin başarılı geçmesini dilerim. Ayrıca öğrenci velilerinin de koşuşturması başladı. Velilerin çocuklarına iyi bir eğitim aldırma çabası en büyük stres kaynağı ve hangi okul en iyisi?, hangi okul çocuğumuzun geleceğinde etkili olur? … gibi sorular uzayıp gidiyor. Tabi ki bu dönemde eğitim sistemindeki değişiklerde cabası..

İşte bu yüzden Göktürk Sınav Lisesi kurucusu olarak naçizane 17 yıllık eğitimcilik misyonuma dayanarak sizleri bu konuda olabildiğince aydınlatmak gereğini boynumun borcu olduğunu düşündüm.

Türk Eğitim sistemi özellikle 28 Şubat döneminden sonra cemaatlerin etkisinden sıyrılmak adına bazı köklü değişikliklere girdi. Bu değişikliklerin başında dershanelerin kapatılması geliyor. Dershanelerin lise sınavlarına hazırlık ve üniversite sınavlarına hazırlık çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı’nca üç farklı kurum bünyesinde oluşturulmuştu.

Etüt eğitim merkezleri öğrencilerini 5. Sınıftan 8. Sınıfa kadar seçebileceklerdi.

Özel Öğretim Kursları öğrencilerini 9. Sınıftan 12. Sınıfa kadar seçebilecek ancak sadece 3 dersten eğitim verebileceklerdi.

Bir de dershanelerden dönüşüm hakkı kazanan Temel Liseler ve Temel Ortaokullar var. Temel liseler ve Temel Ortaokullar bu yeni sistemde Milli Eğitim Bakanlığı’na e- okul sistemi ile bağlı öğrenciye okul hizmeti veren kurumlar olmuşlardır. Ayrıca bu kurumlar temel prensip olarak öğrencileri dört yıllık okul hayatlarının sonunda girecekleri sınava hazırlayan kurumlardır.

Şu anda ise ;

Etüt eğitim merkezleri yeni çıkan kanun ile kişisel gelişim kursuna dönüştürülmüş ve herhangi bir sınava hazırlama programı olmayan kurumlardır. Bu kurumlarda yapılan Liselere giriş sınavlarına hazırlama tamamen usulsüzdür. Ayrıca özel öğretim kusrlarında da bir dersten ders verebilme şartı getirilmiştir. Dolayısıyla öğrencilerimizin üniversiteye hazırlanırken özel öğretim kurslarında aldıkları diğer derslerin hiçbir resmiyeti yoktur.

Bu durum herhangi bir denetleme olmadığında bir sıkıntı doğurmayacakmış gibi gözükse de velilerimizin dışardan bilemeyecekleri ancak kurum sahiplerinin ticari kaygılarından kaynaklanan uygun fiyatlı personel çalıştırma, konusunda yetkin olmayan yeni mezun hatta mezun olmamış öğrencileri çalıştırma istekleri ile öğrencilerin gelecekleri ile oynamaya kadar varan kötü sonuçlar doğurabilir. Ayrıca Milli Eğitim tarafından yapılan herhangi bir denetleme durumda kurum kapatma cezası verilmektedir.

Gelelim Temel Lise ve ortaokullara şu an uygulanan sistemde öğrencilerin akademik olarak üniversiteye hazırlanmalarını sağlayan, tüm dersleri verme yetkisine sahip kurumlardır. Öğrencilerin okul hayatları ile liseler sınavı veya üniversite sınavlarına hazırlığın bir arada olduğu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul olarak tanınan ve ortaokul veya lise diploması veren kurumlardır.

Değerli velilerimizin öğrencileri ile ilgili eğitim planlaması yaparken dikkat etmesi gereken bu hususlar çocuklarımızın geleceğinin riske atılmaması gerektiğini gözler önüne sermektedir.

Tüm öğrencilerimin yeni Eğitim Öğretim yılının başarılar ile geçmesini diler, gönüllerince istedikleri hedeflere ulaşmalarını temenni ederim. Velilerimize de eğitimle ilgili konu her ne olursa olsun kapımızın açık olduğunu belirterek saygılarımı sunarım.

Özel Göktürk Sınav Temel Lisesi

Adres : Göktürk Merkez Mah. Göktürk Cad. Reyhani Sok. No:2/1 Göktürk - Eyüp / İSTANBUL
Telefon : 0212 322 74 74 
Gsm : 0530 301 88 23/24
E-mail : [email protected]