Çocukların psikolojik ve duygusal sorunlarıyla ilgili tüm detayların öğrenilebilmesi amacıyla, uzun süredir en etkili teknikler arasında oyun terapisi yer alıyor. Bu sürecin psikolog tarafından yönetilmesiyle birlikte, çocuğun tüm duygu durum yapısı analiz ediliyor ve karakteristik özellikleri de dahil olmak üzere tüm veriler toplanıyor. Çocuklarda pek çok durumda özellikle sorunları anlatma veya iletişim kurma problemleriyle karşılaşıldığı için, iletişime dair sorun yaşanmaması amacıyla oyun terapisi son derece etkili oluyor. Hem çocuğun merak ettiği durumların çok yakın bir arkadaş gibi yanıt bulması sağlanıyor hem de kendini anlatması, yaptıkları ve söyledikleriyle kendini belli etmesi mümkün oluyor.

Oyun Terapisi Nedir?

Her zaman için sorunlu çocuklarda tercih edilen en etkili terapilerin başında gelen oyun terapisi özellikle çocuğun duygularının kendisine yakın hissetmeye başlayacağı psikologa detaylıca belirtilmesi mümkün olacaktır. Oyuncaklarla ilgilenirken bir yandan da kendisine oyun arkadaşı bulduğu için çok daha güvende hissedecek ve özel olarak terapistin belirlediği sürece uygun şekilde daha rahat bir hal alacaktır. Her çocuğun kendini tamamıyla anlatması beklenemeyeceği için, özellikle oyun terapisiyle bu engelin çok daha kolay bir şekilde aşılması için önem teşkil ediyor. Bu durum özellikle çocuğun duygularının anlaşılmasını ve hangi sorunlara sahip olduğunun analiz edilmesini çok daha avantajlı bir hale getiriyor. Geçmişe inme gibi bir girişimde bulunmak yerine, kendisi tarafından problemlerinin dile getirilmesini destekleyecek şekilde çocuğu terapi sürecini yönetmek mümkün oluyor.

Oyun Terapisi Tekniği

Oyun terapisi tekniğinin uygulanması için hem çocuğun dikkatinin çekilebileceği hem de her çocuğun sevebileceği çeşitli oyuncak türleriyle özel odalar oluşturuluyor. Bu odalar son derece huzur verici ve güvenilir yapıya sahip olmaları nedeniyle, çocuğunuzun hangi sorunlarının bulunduğunun tespit edilmesi için, oyun terapisinin uygulanmasını sağlıyorlar. Okulda ve ailesiyle eğlenmek amacıyla oyun oynayan bir çocuğun psikolojisinden çok daha farklı bir süreç yaşanacağı için, çocuk da ortama daha kolay adapte olabiliyor.

Madalyon Klinik Oyun Terapisi

Madalyon klinik, Türkiye’nin uzun süredir bu alanda tecrübe edinmiş ve adını duyurmayı başarmış terapistlerin yer aldığı en önemli kliniklerinden bir tanesidir. Bu yapı sayesinde direkt olarak Ankara veya İstanbul’da yaşayan, terapi ihtiyacı bulunan kişiler için hizmet verilmeye devam ediliyor. Ankara Kavaklıdere – Atatürk Bulvarı No: 229, İstanbul Levent – Karanfil Sokak No: 5 ve İstanbul Suadiye – Kazım Özalp Cad. No: 26/2 adreslerinde hafta içine veya Cumartesi gününe mesai saatlerinde olmak kaydıyla randevu alabilirsiniz. Sadece kendiniz için değil, sorun yaşadığınız kişi veya çocuklarınızla birlikte de terapi amacıyla Madalyon Klinik şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Oyun terapisi seanslarının belirlenmesi amacıyla iletişime geçmek istediğiniz taktirde 444 85 90 telefon numarası üzerinden güncel seansları terapistlerle görüşerek belirleyebilirsiniz. Sadece telefon numarasıyla değil, elektronik posta adresi üzerinden de güncel adres olan [email protected] ile randevu almak mümkün oluyor.

Kaynak: https://madalyonklinik.com/bolumlerimiz/cocuk-ergen-ve-aile-bolumu/oyun-terapisi