Nejat Sabuncu İlkokulu Müdürü Erhan Küçük ”Yaşayan, dinamik ve etkili iklime sahip okullar olarak bu tarz ekinliklerin zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Nejat Sabuncu İlkokulu olarak bu yıl ilçe bazında yaptığımız satranç turnuvası, küçük yazarlardan büyük öyküler projesi, okullarımız şiir okuyor projesi, ara sınıflarımıza yönelik okuma yazma destek projesi, çevre koruma projeleri, inceleme ve eğitim gezileri, bölgemiz halkına yönelik okuma yazma bilmeyen kalmasın projesi vb. etkinliklerle bu fikrimizi hayat geçirdiğimize inanıyoruz.

Yarışma kısmı, projemizin teferruatıydı. Önemli olan; çocuklarımızın, dolayısıyla velilerimizin de gündemine şiir okumayı sokarak, sanatı ve şiiri sevdirmekti. Öğrenci ve velilerimizin şiirdeki söz zerafetinin farkına varmalarına katkıda bulunduk. Çocuklarımızın; Türk dilini doğru, etkili kullanarak, toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazanmalarına katkı sağladık. Ayrıca çok güzel şiir okuyan yetenekli çocuklarımızı cesaretlendirerek, ortaya çıkardık.


Bu güzel projeyi amacına ulaştırırken, öğrencileri yarışmada dereceye girsin veya girmesin, bütün arkadaşlarımın katkısı olduğunu belirtmeliyim. Dolayısıyla okulumdaki ve Turgut Özal Ortaokulundaki tüm öğretmenlerimize, projede emeği olan herkese, bu günkü gösterileri hazırlayan öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize, bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizle birlikte hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”