Nejat Sabuncu İlkokulu ve Turgut Özal Ortaokulu öğrencilerinden eTwinning projesi

Nejat Sabuncu İlkokulu ve Turgut Özal Ortaokulu öğrencileri Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning için proje hazırladılar.

eTwinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir öğrenme topluluğudur. Amacı projeler geliştirmek, iletişim kurmak, işbirliği yapmaktır.


Eyüpsultan ilçesi Nejat Sabuncu İlkokulu Öğretmenleri Meltem KARAKAŞ Anasınıfı B şubesi ile Hatice ÖZDEMİR 1/B sınıfı ile Ece Deniz 4/A sınıfı ile Turgut Özal Ortaokulu Matematik Öğretmeni Mahir KARAKAŞ 6/D sınıfı ile beraber yürüttüğü eTwinning “ Atatürk Bizimle” Projesi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü öğrencilerine tanıtmayı amaçlayan ve bunun yanında öğrencilerini, Atatürk İlke Ve İnkilaplarına Bağlı Cumhuriyet Değerlerine saygılı, ülkesini seven, başkalarının haklarına saygılı, değişen ve gelişen dünya koşullarına rahatlıkla uyum sağlayabilecek bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında öğrenciler Web2.0 araçlarını etkin olarak kullanarak teknolojiyi olumlu olarak hayatlarına entegre etme şansı da buluyor. 21.yy becerilerini kazanmaların da önemli bir rol oynayan proje sayesinde, öğrenciler ayrıca farklı yaş grupları ile birlikte çalışma fırsatı bulmaktadır. İşbirliği Akran öğrenimi, ortak ürünler ortaya çıkarma noktalarında öğrencilerimize büyük katkısı olan bu tarz projelerin önümüzdeki yıllarda da devamının geleceğini ümit ediyoruz.