Ülkemizde Fikret Yüksel Vakfının desteğiyle gerçekleştirilen Robot Mücadeleleri Kasım ayında Ülker Sports Arena’da gerçekleştirildi. Her yıl farklı bir temayla, 14-18 yaş lise öğrencileri tarafından geliştirilerek kumanda edilen robotlar, arenada kıyasıya mücadele etti.  İTOBOT 6038 adlı robotla şampiyonaya katılan ekip, bir çok özel okulu geride bırakarak Türkiye’yi 2017 yılının 

Mart ayında ABD’de düzenlenecek yarışmada temsil etme hakkı kazandı. Mühendisliği ile göz dolduran İTOBOT 6038, “Innovation in Control” ödülünü de kazanarak, turnuvada iki ödül birden kazanan tek takım oldu.

1994 yılından beri ABD merkezli First Vakfı tarafından düzenlenen ve her yıl 70 binden fazla gencin yer aldığı dünyanın en prestijli 14-18 yaş arası robotik turnuvası olan FRC (First Robotics Competition) bu yıl ikinci defa Türkiye’de düzenlendi. Ülker Sports Arena’da gerçekleşen turnuvada öğrenciler robotik maratonunun heyecanını yaşadı. 

2016 Turkish Robotics Off-Season’ ın  43  seçkin takım arasında yıldızlaşan İTOBOT 6038 ekibi, mentor öğretmenleri Metin Kaya ve Özgür Şahin ile geçen yıl ABD Milwaukee’de ülkemizi temsil etmişti. İlk kez katıldığı turnuvada başarılı mücadelelere imza atan alan İTOBOT 6038 turnuva takımlarından “Best Rookie” ödülü de aldı.

İTO Bayrampaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İTOBOT 6038 ekibi Mart ayında gerçekleşecek olan 2017 FRC Florida için hazırlıklara başladı.