Gerçekten de zor ve bıktırıcı olmamalıdır. Aşağıdaki önerilerimiz bu açıdan çok hoşunuza gidecektir.

1. İnternette İngilizce radyolar

İnternette İngilizce yayın yapan binlerce radyo mevcuttur. Bu radyoları beğeni tarzınıza göre arama motorlarından bulabilirsiniz. Eğlenceden, haberlere ve politikaya kadar çok değişik konularda sayısız radyo sizi beklemektedir.

2. En çok izlenen Youtube videoları

Youtube bir eğlence deposudur. Milyonlarca video ilgi alanlarınıza göre sizi beklemektedir. En çok izlenen, trend videolara bir bakmalısınız. Benzer videolar ile onlarca videoyu izlemiş ve İngilizcenizi farkında olmadan geliştirmiş olacaksınız.

3. Kendi kendinize şarkı söyleyin

Kendi başınıza evde olduğunuzda, duş alırken ezberlediğiniz şarkıları söyleyin. İnternette sözlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bunu sürekli yaptığınızda telaffuzunuzun hızlı bir şekilde iyileştiğini fark edeceksiniz.

4. İngilizce konuşan idolünüzü yakından takip edin

Çok sevdiğiniz İngilizce konuşan bir idolünüz var mı? Varsa eğer youtube’a gidin ve bütün videolarını izleyin. Bu İngilizcenize çok pozitif etki yapacaktır. Konuşma tarzından seçtiği kelimelere kadar İngilizceye ait birçok kelimeyi, telaffuzu ve bilgiyi motor öğrenme ile içselleştireceksiniz.

5. İngilizce konuşan insanların yakınında bulunun

Bunun neresi eğlenceli diyebilirsiniz. Yine de İngilizce konuşmaya pratik olarak en yakın olduğunuz anların bu anlar olduğunu söyleyebiliriz. Söylenenlerin ne kadarını anladınız? Hangi konular konuşuldu? Aklınızda kalan ilginç bir kelime oldu mu?

6. İnternet sitelerini gezin

İnternet milyonlarca İngilizce siteyi içinde barındırmaktadır. İlgi alanlarınıza uyacak siteler ve bloglar sizi beklemektedir. https://ingilizcebankasi.com/ sizlere sayısız kaynak sunmaktadır. Belki ilk başta sadece başlıkları ve ilk paragrafları okuyabilirsiniz ama zamanla barındırdıkları bilgi ile İngilizce internet siteleri vazgeçilmezlerinizden olacaktır.  

7. Şarkıların sözlerini anlamaya çalışın

Popüler şarkıların sözlerini çıkarmaya çalışın. Sözlerini internette bulup anlamlarına bakabilirsiniz. Şarkıların küfür içeren versiyonlarına karşı televizyon için hazırlanan temiz versiyonları bulunmaktadır. Aradaki farkları bulmaya çalışıp eğlenebilirsiniz.

8. İngilizce dizileri izleyin

İngilizce diziler dünya çapında son derece popülerdirler. Özellikle Taht Oyunları, Breaking Bad, The Walking Dead vs. son yıllarda tüm dünyayı fethetmiştir. Bu dizileri zaten izliyor olabilirsiniz. İzlemediyseniz mutlaka izleyin çünkü birçok kişi bu diziler aracılığıyla İngilizce öğrenmektedir.

9. Facebook’tan kendinize İngilizce konuşan arkadaş bulun

Kendi ilgi alanlarınızı paylaşanları bulabilirsiniz. Yazılanları takip edebilir siz de yazı paylaşabilir ve zamanla İngilizce sohbetlere girişebilirsiniz. Tüm bu uğraşların tamamı hem eğlenceli hem de heyecanlı olacaktır.

10. Oyunlar oynayın

Bilgisayar oyunları grafik olarak çok gelişmişlerdir. Özellikle strateji oyunları hem çok eğlenceli ve heyecanlıdırlar hem de İngilizce gerektirmektedirler. oynanırken bu İngilizce ifadeleri oyunlardan çıkarmak çok da zor olmayacaktır. Online oyunlarda ise chat yaparak daha fazla pratik yapabilirsiniz.