Eyüpsultan Belediyesi tarafından, sosyal belediyecilik anlayışı ile beş yıl önce “Destek Bizden, Başarı Sizden” sloganıyla başlatılan ve geleneksel hale gelen eğitime katkı payı ödemeleri başlıyor.

Bu kapsamda ilçede bulunan 15 lisenin son sınıfında okuyan ve Eyüpsultan'da oturup Eyüpsultan dışında liselerde son sınıfta okuyan toplam 3 bin 850 öğrenciye eğitim desteği verilecek.

Başkan Remzi Aydın, öğrencilere katkı payı çeklerini düzenlenen törenlerle kendilerine teslim edecek.

962 BİN 500 TL DESTEK DAĞITILACAK

Destekler, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin eğitimlerine katkı amacıyla veriliyor. Bu sene lise son sınıf öğrencilerine eğitime katkı payı olarak toplam 962 bin 500 TL verilecek.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ DÖNEMLERİNDE DESTEKLEYECEĞİZ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Remzi Aydın şunları söyledi:

“Eyüpsultan Belediyemizin geleneksel eğitim yardımlarımızla ilgili önümüzdeki hafta ilk ödemelere başlayacağız. Bu güne kadar olduğu gibi lise son sınıf öğrencilerimizin üniversiteye geçiş dönemlerinde bir parça maddi olarak destekleyeceğiz. Eyüpsultan Belediyemizin geleneğini yerine getireceğiz.

İnşallah iki üç hafta içerisinde bunu tamamlayacağız. Eyüpsultan ilçemizdeki liselerde son sınıfta okuyan öğrencilerimize ve Eyüpsultan'da ikamet edip diğer ilçelerdeki lise son sınıflarda okuyan öğrencilerimize ödeme yapacağız”

İLÇE DIŞINDA OKUYAN EYÜPSULTANLI ÖĞRENCİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Yaptığı açıklamada Eyüpsultan'da ikamet edip ilçe dışında lise son sınıfta okuyan Eyüpsultanlı gençlere bir de çağrıda bulunan Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti:

“Biz ilçemizde okuyan öğrencilerin isimlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden kolayca alabiliyoruz. Ancak Eyüpsultan'da ikamet eden ama ilçemizin dışındaki okullarda okuyan öğrencilerimize ulaşamıyoruz. Onların bize müracaat etmelerini bekliyoruz.

Buradan da çağrıda bulunayım, Alibeyköy'deki Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze veya Beyaz Masa'ya öğrenci belgeleri ve ikamet belgeleriyle müracaat etsinler. Belgeleri bize sundukları takdirde İnşallah onları da bu haktan yararlandıracağız”