İngilizce öğrenmek için onlarca farklı yöntem var. Bunlardan biri de dizi izleyerek İngilizce öğrenmek. İlk duyulduğunda 'nasıl olacak' sorusu kafalarda beliriyor tabii ki fakat dizi izleyerek de İngilizce öğrenmek mümkün.

Dizi İzleyerek İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Günümüzde birçok futbolcu, oyuncu ve şarkıcı İngilizce öğrenmek için dizi ve filmlerde yardım aldığını açıklıyor. Sevilen bir dizinin tüm sezonunu bir ayda izleyenler, sevdiği filmin tüm serilerini defalarca izleyenler gibi birçok örnek mevcut. En son Liverpool teknik direktörü Kloop, İngilizce öğrenmek için Friends dizinin tüm sezonlarını defalarca izlediğini açıklamıştı. Daha önce de Bulgar futbolcu Berbatov Godfather serisini defalarca izleyerek İngilizce öğrendiğini belirtmişti. Siz de merak ediyorsanız denemekte fayda var.

Dizilerle İngilizce öğrenmek tabii ki sıfırdan başlayanlar için biraz daha zordur. Her bilinmeyen kelimede durdurmak ya da o kelimenin anlamını düşünürken diğer kelimeleri kaçırmak gibi sorunlar olabilir. Bu sorunlar da ilerleyen bölümlerde gittikçe azalacaktır.

Dizi ile İngilizce geliştirmekten önce iyi bir İngilizce Dil Kursu ile İngilizcenin temeli sağlam bir şekilde atılabilir. İngilizce Dil Kursu, size gramer eğitimi vererek doğru İngilizce öğrenmek ve konuşmak adına sağlam bir adım artıracaktır. Bulunduğunuz şehre göre İngilizce Dil Kursu İstanbul gibi aramalar da yaparak tam da ihtiyacınız olan ve size en yakın dil okulunu bulabilir ve size en uygun olduğunuz genel ingilizce kursu hizmetlerinden birinden yararlanabilirsiniz.

O halde iyi bir şekilde İngilizce öğrenmek için diziler ve filmler bize yardımcı olabilir fikrine katılmakla beraber sıfırdan izleyerek öğrenmek yerine daha önce iyi bir İngilizce dil okuluna gitmenin daha faydalı olacağı konusunda hemfikiriz. Daha sonra en sevdiğiniz dizileri seçerek üzerinden defalarca geçebilir ve günlük konuşma dilini örneklendirebilirsiniz. Bu aşamada İngilizce izleyip İngilizce altyazılı okumayı unutmayın. Türkçe altyazılı izlerseniz her zamanki gibi size bir faydası olmayacaktır.

İngilizce öğrenmek zor değil, sadece doğru tekniklerle çok sayıda tekrar yapmayı unutmayın.