Amerikan Kültür Okul Öncesi Eğitim Kurumları Türkiye’nin eğitim sektöründeki en büyük ve en yaygın kuruluşlarından biridir, tüm yöneticileri de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, tamamı eğitim kökenli öğretmenlerden oluşmaktadır.250’nin üzerinde temsilciliği ile Türkiye'nin En Büyük Dil Okulları Network'ü, Amerikan Kültür Dil Okulları, çocuklara özel bir yapılanmayı AKD Kids Ana Okulları ile sunmaktadır. AKD Kids Ana Okulları, çocuk güvenliği maksimum düzeyde gözetilerek hazırlanan binalarda, özel yöntemler uygulayarak İngilizce öğretir ve çocukların kişisel gelişimlerini destekleyen ders ve aktiviteler sunar. Okullarımız, uygulanan yüksek kalite standartları sayesinde; Avrupa Birliği Kalite Ödülünü ve 2010-2011-2012 Yılları, üç yıl üst üste, Tüketici Kalite Ödüllerini almaya hak kazanmış ilk ve tek okul öncesi eğitim kurumlarıdır. Yine Tokyoda yapılan 4. Dünya Kalite Zirvesinde ülkemizde Türkiye’yi temsil eden Amerikan Kültür Eğitim Kurumları Dünya’nın 2015 yılının En Kaliteli Eğitim Kurumu seçilmiştir. Ödülümüz Japon Dış İşleri Bakanlığı yetkilileritarafından  tarafımıza törenle takdim edilmiştir.

Geleceğin başarılı çocuklarının yetiştirilmesinde pay sahibi olmak adına çıktığımız eğitim yolunda, çocuklarımız ve aileleriyle işbirliği içinde, çağdaş eğitim sistemi ışığında;aile içerisinde başlayan gelişim ve eğitimin aile sonrasındaki bölümünde çocuklarımızın sevgiyle, özenle, yaşayarak ve yaşatarak hayatı öğrenmeleri, yeni deneyimler kazanmaları için sıcak, güvenli ve temizbir eğitim sunmak temel prensibimizdir.
Araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, sosyalleşebilen, ülkesini milletini seven, yaşının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, pozitif enerjiyle ve ekip ruhuyla çalışan, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, zihinsel ve bedenen sağlıklı, mutlu çocuklar yetiştirmek için varız.Amacımız çocuklarımıza doğrudan bir şeyi öğretmekten ziyade oyunlar oynayarak ve araştırmalar yaparak çevrelerini ve kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktır.Hedefimiz çocuklarımızın sevgi dolu ve sıcak bir aile ortamı içerisinde; kendine güvenen, sorumluluk sahibi, kendisi ve çevresiyle barışık, paylaşma duygusu gelişmiş, özgür düşünen ve davranabilen, düşüncelerini isteklerini iyi ifade edebilen, yeteneğini ve yaratıcı gücünü kullanabilen çevresiyle sağlıklı iletişim kurabilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.

Ana Okullarımızda Her Sınıfta İki Öğretmen Aynı Anda Bulunur;Ana Okullarımızda her sınıfta Türk ve yabancı olmak üzere iki öğretmen aynı anda bulunur. Öğretmenlerimizin bir tanesi Türkçe konuşurken, uluslararası İngilizce öğretmenliği belgesine sahip diğeri sadece İngilizce konuşur. Bu sayede, çocuklarımız zaman içerisinde İngilizce öğrendiğinin farkına varmadan İngilizce anlamaya ve konuşmaya başlar. İngilizce bilen öğretmenin dersler sırasında Türkçe konuşması yasaktır.

Çocuklarımız gelecek de hayat boyu eğitimini alacakları bir programın onaylı bir portfolyosundan daha okul öncesi çağda başlayarak yararlanacaklardır. AKD Kids Anaokullarıülkemizde Avrupa Dil Portfolyosu kullananilk ve tek okul öncesi eğitim kurumudur.

* 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında çocuklarımıza  Fransızca Eğitimi de verilmektedir.

AKD Kids Ana Okulları'nda, çocukları kesinlikle öğle uykusuna 1 saatten fazla yatırılmazlar. Bu vakitlerde, çocuklarımızın yeteneklerine göre piyano, müzik, bale,  dans, satranç, drama ve yüzme vb. eğitimler alırlar. Bu sayede ana okulumuz da, 3-4 saatlik çocuklarımızı uyutarak verilen hizmet kolaycılığından kendisini kurtarır. Çocuklarımız akşam evlerine tüm enerjilerini harcayarak döneceği için erken yatarlar. Günümüzde, Avrupa normlarında eğitim veren ana okulları'nda öğle uykusu tamamen kalkmıştır.

AKD Kids Anaokullarında çocuklarımıza KESİNLİKLE organik süt ve serbest dolaşımlı doğal ortamlarda yaşayan tavuklardan temin edilen organik yumurtalar ikram edilmektedir. Ülkemizdeki tek doğal mutfağa sahip anaokulu zinciri AKD Kids Anaokullarıdır. Diğer tüm gıdalarımızda, HACCP belgesi sahibi, ülkemizin tanınan markalarının kaliteli gıda marketlerinde satılmakta olan en üst kalite ve doğala en yakın ürünlerini kullanmaktayız. Anaokullarımız yukarıdaki hususlarla ilgili A.C.A. tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.AKD KidsOkul Öncesi Eğitim Kurumları’nda en önemli dikkat edilen konu temizlik ve temizlik kontrolüdür. Tüm kuruluşlarımız bu konu ile ilgili üç yıl üst üste Tüketici Akademisi tarafından kalitesine en çok güvenilen marka seçilmiş ve 2012 Avrupa Birliği Kalite Ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Okulumuzda 2-6 yaş okul öncesi eğitimi verilmektedir. Sınıflarımız yaş gruplarına göre ayrılmış olup, her çocuk yaş grubuna uygun sınıfta eğitim almaktadır. Bunun dışında toplu etkinliklerimizde çocuklarımız bir araya gelerek diğer yaş gruplarındaki arkadaşlarıyla beraber olma fırsatına sahip olurlar.

MONTESSORI  EĞİTİMİ

Çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagojidir. Okulumuzda eğitim programımızın içeriğinde montessori eğitim programına da yer verilmektedir.

EĞİTİM TAKVİMİ

2017 -2018 yılı eğitim programımız 01 Eylül 2017 – 30 Haziran 2018 tarihleri arasında hizmet verecektir. Çalışan velilerimiz için dönem arası tatilde de okulumuzda eğitim devam etmiştir. Yaz dönemi için, Yaz okulu kapsamında velilerimizden gelen talebe göre eğlenceli spor ve İngilizce eğitimi ağırlıklı YAZ OKULU Programımız 2-3-4 haftalık periodlarda açılacak ve duyurulacaktır.

Okulumuz 07:00 – 19:00 saatleri arasında açık bulunmaktadır. Eğitim programımız 09:00 – 16:30 arasında gerçekleşmektedir. Tam gün saatlerimiz 09:00 - 16:30,  Yarım gün  08:00 – 12:30 veya  12:30 -16:30 saatleri arasındadır.

Kurucu

Asiye Kocademir

Telefon : 0212 322 6005

Adres   : Çamlık cad. Menekşe Sokak No/16

                                Göktürk/ Eyüp