SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Üniversite sınavının ilk etabı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS'nin sonuçları bugün açıklandı. YGS sonuçlarını adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ileÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden, SMS veya ÖSYM Mobil uygulaması ile öğrenebilecekler. YGS sonuçlarına göre 150-179.99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giremeyecek. YGS sınav sonucuna göre puan türlerinden en az biri 150 ve üzeri olan adaylar özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar ise LYS’lere girme hakkı kazanacak.

2 milyondan fazla adayın 13 Mart 2016 tarihinde girdiği Yükseköğretime Giriş Sınavı’nın (YGS) sonuçları bugün açıklandı.
13 Mart’ta yapılan YGS’ye 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu. Erkek adayların yüzde 86'sı barajı aştı. 2.117.077 adayın sınavı geçerli sayıldı, 473 adayın sınavı geçersiz sayıldı. YGS'ye giren kız adayların yüzde 91'i 150 ve üzerinde puan almayı başardı.

YGS’de 180 ve üzerinde puan alanlar haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılma hakkı elde edecek. YGS’de 6 puan türünden herhangi birinde 180 ve üzerinde puan alan adaylar 1-14 Nisan tarihleri arasında LYS’ler için başvuru yapacak.
2 soru iptal, bir sorunun şıkkı değişti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, 13 Mart'ta gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 2 sorunun iptal edildiğini, 1 sorunun da yanıtının değiştirildiğini açıkladı. 

Ömer Demir tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
"13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun "A" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildi."