Fransa Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şiddetli fırtına  ve aşırı yağışın başkent Paris'te ve çevresindeki şehirlerde etkili olduğu  belirtildi.

Aşırı yağışlar nedeniyle Paris'in merkezindeki 20'den fazla metro  istasyonunun sular altında kaldığını kaydeden yetkililer, yağışlar nedeniyle  Porte de Versailles, Maison Blanche, Porte de la Villette, Republique, Jacques  Bonsergent, Quai de la Rapee ve Saint-Michel metro istasyonlarının kapatıldığını  bildirdi.

Başkentte her gün milyonlarca kişinin kullandığı 2, 4 ve 11 numaralı  metro hatları da yağışlar ve su baskınlarından olumsuz etkilendi. Binlerce  Parisli, gece geç saatlerde metro hatlarına ulaşıp evlerine dönebilmek için uzun  süre çabaladı. Sosyal medyada sular altında kalan metro istasyonlarının  görüntüleri paylaşıldı.

Kapatılan metro istasyonlarının ne zaman açılacağıyla ilgili henüz bir  açıklama yapılmadı ancak istasyonlarda su tahliye ve temizlik çalışmalarının  başlatıldığı kaydedildi.

Paris'te metro istasyonlarının dışında çok sayıda binanın bodrum  katını da su bastı. İtfaiye merkezlerine yüzlerce yardım ihbarı yapıldı.

Fransa Meteoroloji İşleri Müdürlüğü, dün Paris ve çevresinde aşırı  yağış ve fırtına uyarısı yapmış ve alarm seviyesini, en yüksek derecenin bir altı  olan turuncu olarak belirlemişti.