ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı  açıklamada, ABD askeri güçlerinin bugün sabah saatlerinde Yemen’in Kızıldeniz  kıyılarında yer alan üç radar mevzisini vurduğunu bildirdi.

İlk belirlemelerin, hedeflerin imha edildiğini gösterdiğini belirten  Cook, saldırının Savunma BakanıAshton Carter ile Genelkurmay Başkanı Joseph  Dunford’ın tavsiyesi üzerine Başkan Barack Obama'nın onayıyla gerçekleştirildiği  bilgisini verdi.
 
Cook, saldırıda Kızıldeniz'de uluslararası sularda seyreden USS Mason  ve diğer gemilere yönelik füze atılmasında kullanılan radar mevzilerinin hedef alındığını kaydetti.
 
Savunma amaçlı bu saldırının ABD personelini, gemilerini ve önemli  deniz koridorundaki seyrüsefer serbestliklerini korumaya dair  gerçekleştirildiğini aktaran Cook, "ABD, gemilerimize ve ticari trafiğimize  yönelik herhangi bir tehdide uygun bir şekilde karşılık verecektir.  Kızıldeniz'de, Babu'l Mendeb Boğazı'nda ve dünyanın diğer yerlerinde seyrüsefer  serbestliğimizi korumaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Pentagon, Kızıldeniz'de seyreden USS Mason adlı Amerikan  destroyerinin, Husilerin kontrolü altındaki Hudayda bölgesinden fırlatılan füze  ile dün ve birkaç gün önce hedef alındığını açıklamıştı.