Irak ve Suriye'de elindeki tüm kentleri, ilçeleri kaybeden kanlı terör örgütü DEAŞ'a Irak topraklarında son darbe vuruluyor. Ordu birlikleri, Fırat Nehri'nin kuzeyinden Telafer'e kadar geniş çöl bölgesinde saldırıya geçti.

Bir yerleşim yeri bulunmayan bölgede son DEAŞ kalıntıları temizlenecek ve ülke dört yıllık cehennemin ardından tamamen katil sürüsünden kurtulmuş olacak. Katil sürüsünün elinde tuttuğu tüm toprakları yitirmesiyle, çölde gerilla taktiğine geçiş yapması bekleniyor.

RADYOLARI SUSTU

Terör örgütüne ait radyo, 24 saattir yayın yapmıyor. Online olarak yayın yapan tüm medya organlarında da bir gündür sessizlik var. Bir hacker grubu, geçen hafta DEAŞ'ın tüm propaganda kanallarına savaş açmıştı.

Irak istihbaratı, DEAŞ'ın poster çocuğu Ebu Hamza el Belciki Tarık Cadun'u Bağdat'ta yakınlarında yakaladı.

Yaz mevsiminde geri alınan Telafer'de teröristlerden kalan birçok patlayıcı bulundu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde intihar yelekleri, bombalı çantalar, insansız hava araçları ve el bombaları dikkat çekiyor.

DEAŞ'ın elindeki son kasaba olan Fırat Nehri havzasındaki Rava, geçen hafta kurtarılmıştı. Rava'nın hemen batısındaki El Kaim de Kasım ayı başında temizlendi.