Ehliyetler artık Milli Eğitim Bakanlığının onayıyla açılmış kurs merkezlerinden alınıyor. Ülkemizde de artık yaş sınırını aşmış kız ve erkek herkes ehliyet almak istiyor. Gerek özek hayatta gerekse iş hayatında ehliyet sahibi olmak bir avantaja dönüşüyor. Pek çok iş yeri işe alımlarda ehliyet olup olmadığını da soruyor. Ehliyet taleplerinin hızla artması ehliyet kurslarının da artmasına neden oluyor. Antalya ve ilçelerinde de çok sayıda ehliyet kursları açılmış bulunmaktadır. Antalya ehliyet kursları modern binalarda, teknolojik donanımlı sınıflarda, çağdaş eğitim metotlarıyla eğitim veriyor.

Eğitim kalitesi açısından birbiriyle rekabet halinde olan ehliyet kurslarında deneyimli eğitmenler görev yapıyor ve sürücülere en kaliteli eğitimi vermeye çalışıyor. Trafik kazalarında sürücü hatalarının ilk sırada olması eğitimin önemini de ortaya çıkarıyor. Bilinçli, sorumlu ve saygılı sürücülerin kaza yapma oranı çok düşüktür. Kurslarda trafik bilgisi, araç teknikleri bilgisi ve ilkyardım bilgisi gibi teorik dersler yanında, direksiyon dersleri de verilmektedir. Son yıllarda pek çok kurs merkezinde simülatörle eğitim yapılmakta ve güvenli sürüş teknikleri bire bir öğretilmektedir.

Antalya ehliyet kursu direksiyon eğitimleri için trafiğe kapalı özel alanlar bulunmaktadır. Ancak bu alanlarda başlayan direksiyon eğitimleri belli bir aşamadan sonra akan trafikte devam etmektedir. Direksiyon derslerinde sürücü adaylarına araç tanıtılmakta, pedalların görevleri, aynaların kullanılması, lastik değiştirme gibi bilgiler verilmekte ve trafikte güvenli sürüş pratikleri yapılmaktadır. En önemli husus da reflekslerin hız kazanmasıdır. Ani oluşan durumlarda hızla can ve mal güvenliğini sağlayacak reflekslerin gösterilmesi sağlanmaktadır. Direksiyon derslerinde alınacak ehliyet türüne göre araç kullanılır. Ancak B sınıfı ehliyet alacaklar otomatik vites ya da manuel vites tercihi yapabilir.

Kurslarda alınacak ehliyet türleri A1, A2, B, C, D, E ve H sınıfı ehliyetlerdir. www.surucukurslari.com sitemizde size en yakın ehliyet kursunu ve iletişim bilgilerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca ehliyet türlerine göre olması gereken şartları ve istenen belgeleri, kurs dönemlerini, kurs fiyatlarını, kurs sürelerini, sınav tarihlerini ve yerlerini de sitemizden öğrenebilirsiniz. Kurs taban fiyatlarını bakanlık belirlemekte ama kurs merkezleri ödeme kolaylıkları sağlamaktadır. Direksiyon derslerinde de kurs merkezleri esnek davranmakta ve sürücü adayının uygun olduğu saatlerde eğitim vermektedir.