Adnan Oktar ve 15 Sanığa Beraat: Mahkeme Suç Unsuru Bulmadı

İstinaf mahkemesinin bozma kararının ardından "nitelikli dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçları yönünden yeniden yargılanan Adnan Oktar ve 15 sanık hakkında beraat kararı verildi. İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklara isnat edilen fiillerin suç oluşturmadığına hükmetti.

İSTİNAF KARARINDAN SONRA YENİDEN YARGILAMA

Daha önce "resmi belgede sahtecilik", "kaçakçılık" ve benzeri suçlardan ayrı ayrı beraat eden Oktar ve diğer sanıklar, istinafın bozma kararının ardından yeniden hâkim karşısına çıkmıştı. Mahkeme, 13 sanığın eylemlerinin kanunda suç olarak tanımlanmadığına, 3 sanığın ise suçun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek beraat kararı verdi.

OKTAR'DAN DİKKAT ÇEKEN SAVUNMA

Duruşmada söz alan Adnan Oktar, kendisine yönelik suçlamaların "samimiyetsiz" olduğunu belirterek, "Ekrem Bey'e yapılanlar da İngiliz derin devletinin oyunudur" dedi. Oktar ayrıca, mehdilik iddiasında bulunmadığını vurgularken, "Türkiye'de yüzlerce mehdi adayı var. Gerçek mehdi hapse girse bile güçlenir" ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN-İSRAİL ÇIKIŞI VE KADIN CİNAYETLERİ VURGUSU

Savunmasında siyasi mesajlar da veren Oktar, “Beni görevlendirirseniz İsrail ile Filistin'in arasını bulurum, kadın cinayetlerini durdururum” dedi. Kadınların kendisine olan sevgisinin kıskanıldığını öne süren Oktar, dekolte giyen, dans eden ve neşeli insanların da Müslüman olabileceğini gösterdiğini savundu.

YARGILAMA SÜRECİ VE AYRILAN DOSYALAR

Mahkeme, daha önce bazı suçlar yönünden dosyaların tefrik edilmesine karar vermişti. Savcılık mütalaasında, "resmi belgede sahtecilik" ve "kaçakçılık" gibi suçların yargılamalarının başka dosyalarda devam ettirilmesi önerilmişti. Söz konusu davada yalnızca "nitelikli dolandırıcılık" ve "kara para aklama" suçlamaları ele alındı.

Mahkeme kararının ardından kamuoyunda tartışmalar sürerken, Oktar hakkında farklı suçlardan açılmış davaların bazıları hâlâ devam ediyor.