Malum başına geleceklerden habersiz Güneş tutulmasını büyük bir heyecan ve coşku içinde izleyen Amerika ve Meksika’ya geçmiş olsun demekten başka söyleyecek bir söz yok. Neden 4 yıl derseniz, tutulma esnasında dünya üzerinde günün tam 4 dakika karanlığa büründüğünü söyleyebiliriz.

Tarihin en çok izlenen tam tutulması ve 20 yıl boyunca Amerika üzerinde bir daha gerçekleşmeyecek. Tam Güneş tutulması mitolojik olarak eski zamanlarda insanlarda endişe yarattığı, dünyanın sona ereceği düşüncesiyle korktuğu ya da büyük bir kötülüğün habercisi gibi yorumlanmasıyla en önemli gökyüzü göstergesi.

139 saros ailesine ait bir önceki tutulma 29 Mart 2006 tarihinde meydana geldiğinden o tarihteki olaylara göz atmakta yarar var. Aynısı olmasa da astrolojinin bir istatistik olduğunu ve eşzamanlılıklarla benzer olayları meydana getireceğiniz bilmeliyiz.

Amerika’da büyük halk hareketleri, başkan değişimi, dünya genelinde bir lidere suikast, bir kralın ölümü gibi konular önümüzdeki dönemde gerçekleşebilir. İran- Amerika, Rusya- Amerika ilişkileri iyiden iyiye kızışabilir. Çeşitli ülkelerde yönetim değişimleri meydana gelecektir. İsrail- Filistin savaşı devam ederken, toplumsal devrimlerve büyük depremler yaşanabilir.

Amerika’da eyaletlerde yöneticiler değişirken, dünyanın bazı yerlerinde büyük terör eylemleri gündeme gelebilir. Ülkemiz için yönetim kademesinde olan kişilerin hastalık haberleri ya da değişimleri ses getirebilir, şehit sayılarında yaşanacak artış yürekleri dağlayabilir.

4- 14 Nisan arasında doğan Koç,

5- 15 Temmuz arasında doğan Yengeç,

6- 16 Ekim arasında doğan Terazi,

5- 15 Ocak arasında doğan Oğlak burçlarında doğan kişiler ve bu tarihlerde kurulmuş olan ülkeler tutulmadan en az 1 sene yoğun etkiler alacaktır.

2006 yılında dünyada neler oldu? Tarihin sayfalarına bir göz atalım

12 Ocak 2006 Mina, Suudi Arabistan'da şeytan taşlama sırasında çıkan kargaşada 362 hacı adayı öldü.

23 Ocak 2006 Sırbistan - Karadağ'da yolcu treninin raydan çıkması sonucu 48 kişi öldü, 198 kişi yaralandı.

27 Ocak 2006 Endonezya'nın doğusunda 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

3 Şubat 2006 Suudi Arabistan'dan Mısır'a gitmekte olan bir yolcu gemisi, Kızıldeniz'de battı. Gemideki 1400 yolcudan 435'inin kurtarıldığı bildirildi.

29 Mart 2006 Dünya'nın büyük bir bölümünde gözlemlenen tam güneş tutulması gerçekleşti 

2 Nisan 2006 ABD'de kasırga ölüm saçtı, yalnızca Tennessee'de 29 kişi öldü.

23 Nisan 2006 Merapi Yanardağı patladı.

1 Mayıs 2006 ABD tarihinin en büyük grevlerinden birine tanık oldu. Göçmen yasası protesto edildi.

1 Mayıs 2006 Porto Rico hükümeti maddi sıkıntı nedeniyle tüm hükümet kuruluşlarını ve okulları kapattı.

3 Haziran 2006 Karadağ bağımsızlığını resmen ilan etti.

21 Haziran 2006 Plüton'un yeni keşfedilen uydularına Nix ve Hydra adları verildi.

29 Ekim 2006 Nijerya'nın başkenti Abuja'da Boeing 737 tipi bir yolcu uçağı kalkıştan hemen sonra 104 yolcusuyla düştü, 6 kişi kurtuldu.

5 Kasım 2006 Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e, bir kentte 148 Şii’nin öldürülmesi suçundan idam cezası verildi.

26 Aralık 2006 Tayvan'ın güney ucunda 7,2 şiddetinde deprem meydana geldi.

Jüpiter- Uranüs kavuşum tesiri başladı. Tutulmanın üzerine tuz biber. Bırakmak, özgürleşmek, başlatmak. Kimi zaman beklenmedik, kimi zaman geçmiş altyapısı olan konuların bitişi. Nihai son. Çok önemli ve sıra dışı zamanlardan geçiyoruz.

Hafta boyu Venüs- Kuzey ay düğümü kavuşumu var. Birçoğumuzun beklediği haberler, iş fırsatları, parasal konularda maddi manevi güzel haberler gelebilir. İlişkiler güzelleşebilir, küskünlükler giderilebilir, yeni flörtler başlayabilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Maddi manevi desteklenebilir, fikir alışverişlerinde bulunabilir, otorite figürlerinden takdir görebilirsiniz.

Hayatınıza giren insanlara dikkat edin, olumlu ve uzun vadeye yayılan ilişkiler başlayabilir, ilişkiler iz bırakabilir. İşleriniz daha rahat akabilir, Merkür retrosu devam ediyor olsa da para pul işlerinizi halledebilir, problemleri çözebilirsiniz. Sağlam temellere dayanan adımla atılabilir, evlilik teklifi edilebilir, alınabilir. Sevgi dolu, empatisi yüksek bir hafta. Değerlendirin.

Haftaya Jüpiter- Uranüs kavuşumu ayrıntılı değerlendireceğiz.