Ev aletlerinin güz düğmelerinden kapatıldığı halde çalışmaya devam ettiğini biliyor muydunuz? Elektrik faturanızın çok geldiğinden şikayet ediyorsanız sebebi bu cihazlar olabilir. Fişlerini çekin ve enerji israfı son bulsun,paranız cebinizde kalsın.

Şarj aleti

Prizde takılı kalan bir şarj cihazı, bağlı olduğu bir telefon olmasa dahi enerji harcamaya devam ediyor. Güçleri az olduğu için faturaya yansımasını fark etmiyor olabilirsiniz.

Tv alıcısı

Kumandasından kapatsanız bile  alıcıları çalışmaya devam ediyor. Bu, maliyeti 5 kat arttırıyor.

Televizyon

Güç düğmesine basmak televizyonu kapatmaz yalnızca bekleme moduna alır. Bu, yılda yaklaşık 90 liranızın kaybolmasına neden olabilir.

Bilgisayar ve laptoplar

Ekranlarını kapatsanız bile bilgisayarlar çalışmaya devam ediyor ve çok fazla enerji harcıyor. Oysa fişlerini çektiğinizde bu yılda ortalama 350 lira tasarruf demek.

Zamanlayıcısı olan cihazlar

Çalışan bir zamanlayıcı, açık olan bir elektrikli cihaz demek. Böyle bir cihazın fişini çekerek yılda yaklaşık 400 lira tasarruf edebilirsiniz.

Prize takılı fişler

Bazıları, tutarları küçük bazıları büyük bulabilir. Her iki durumda da fişleri prizden çıkarmak gerekiyor. Çünkü öngörülemeyen bir güç dalgalanması cihazlarınızın yanmasına neden olabilir.