1- AYNAYA BAKIN

Canınız mı sıkıldı hemen bir ayna karşısına geçin ve yüzünüzde sadece güzel bulduğunuz bölgelerde gözlerinizi gezdirmeye başlayın. Sonra da kendinize güzel bir gülücük gönderin. Mucizevi bir şekilde daha iyi hissedeceksiniz.

2- SEVDİĞİNİZ BİRİNİ ARAYIN

Sosyal olmak bizim doğamızda var. Ve biz kendimizi kötü hissettiğimizde içimize kapanmaya daha müsait oluruz. Bunu yapmayın ve hemen sevdiğiniz birini arayın. Onunla yapacağınız kısa bir sohbet bile kafanızı rahatlatacak.

3- MEDİTASYON YAPIN

Gün içinde bile 10 dakikanızı ayırıp basitçe uygulayabileceğiniz meditasyon teknikleri bulunuyor. Nefes egzersizlerinin yoğun olduğu bir meditasyon size çok iyi gelecektir. Kısa bir ara verir ve hemen kendinize gelirsiniz.

4- SEVDİĞİNİZ BİR ŞARKIYI DİNLEYİN

Müzik dinlemek beyinde mutlu olmayı sağlayan bir çok kimyasalı harekete geçirir. Bu nedenle kulağınızdan beyninize nasıl bir sesin iletildiği çok önemlidir. Canınız sıkıldığında müzikle ruhunuzu beslemeyi unutmayın.

5- BİRİNE YARDIM EDİN

Yardım etmek içimizdeki insani duyguları harekete geçirir. Kendinizi daha güçlü hisseder ve varlık duygunuzun pekiştiğini fark edersiniz. Birine elini uzatmak aslında kendine elini uzatmaktır.

6- BİR KÖŞEYE SİZİ EN MUTLU EDEN BAŞARILARINIZI YAZIN

Hayat devam ederken hep olumsuz durumlar üzerinde durur başarılarımızı es geçeriz. Bunu yapmayın, hemen bir başarınızı büyük harflerle bir yere yazın.

7- BİR AMAÇ EDİNİN

Bu illa çok büyük bir şey olmak zorunda değil. Küçük adımlarla da başlayabileceğiniz bir amacınız olsun. Bu hayata karşı motivasyonunuzu artırır.

8- BİR HAYVANI BESLEYİN

Yardım edeceğiniz bir canlı ve onun size göstereceği şefkatli bir yaklaşım duygularınızın anında erimesini sağlar. Bu nedenle bir hayvanla iletişim kurmak sizi içinde bulunduğunuz ruh halinden ışık hızıyla uzaklaştırır.

9- SARILIN

Sarılmak vücutta güven duygusunu tatmanızı sağlayan hormonu harekete geçirir ve kendinizi güvende hissetmek sizi mutlu eder. Bu nedenle sarılmaktan çekinmeyin, bol bol sarılın.

10- KENDİNİZİ OLDUĞUNUZ GİBİ KABUL EDİN

Hayatta herkesin doğruları, yanlışları, sorunları ve sorumlulukları var. Kendinizi yargılamak yerine büyük bir şefkatle kabullenin. Önce kendi kendinizi sevin sonrası çok kolay.