1- DAİMA BİR HEDEFLERİ VARDIR

Ne yaparsanız yapın, küçük ya da büyük iş farketmez, bir işte başarılı olmak için öncelikle önünüze bir hedef koymanız gerekir. İş hayatında başarılı insanların daima hedefleri vardır ve bu hedefe kitlenmiş bir şekilde çalışarak ilerlerler. Bu onların yolda kaybolmamalarını ve azimlerini kaybetmemelerini sağlar. Bir fikre aşık olmak, başarının ilk sırrıdır.

2- BEKLEMEDEN HAREKETE GEÇERLER

Bir işi yapmak üzerine yüz kişi konuşur ancak bir kişi yapar. İşte o yapan kişi de otomatik olarak iş hayatının en başarılı insanıdır. Çünkü o bir fikre aşık olduktan sonra onu gerçekleştirmek için içinde büyük bir tutku hisseder ve vakit kaybetmeden adımlarını atmaya başlar. Adım atmayanlar ise sadece ‘Vallahi benim aklıma gelmişti’ cümleleriyle kendilerini avutur.

3- ZAMANI İYİ KULLANIRLAR

Çok çalışmanın karşılığını zamanla ölçüyorsanız çok büyük bir yanılgı içerisindesiniz. Çok çalışmak çok meşgul olmak değil durmadan üretmek anlamına geldiğinde başarıya açılan kapıya anahtar olur. İş hayatındaki başarılı insanlar meşgul göründükleri her anda doğru ve planlı bir çalışma içerisindedir.

4- TAKINTILARI YOKTUR

Mükemmelliyetçilik bir işi hakkıyla başarmak için gerekli bir özelliktir. Ancak bir takıntı haline geldiğinde yaptığınız işe de size de zarar vermeye başlar. Bu nedenle başarılı insanlar mükemmelliyetçiliğe takılı kalıp işlerinin sekteye uğramasına izin vermezler. Doğru zamanda doğru kararlar alıp, insiyatif kullanarak dümen kırmayı iyi becerirler. Bitmiş bir iş yarım kalmış olandan her zaman daha iyidir.

5- MACERAYI SEVERLER

Çoğumuz iş hayatında güvenli bölgemizden ayrılmak istemeyiz. Bu da yeteneklerimizin ve becerilerimizin kısıtlı kalmasına neden olur. Oysa iş hayatında başarılı insanlar risk almış ve güvenli bölgelerini terk etmiş insanlardır. Maceraya atılmak onların bilmedikleri yönlerini keşfetmelerini sağlar. Belki de en başarılı oldukları konuyu bulmalarına yardımcı olur.

6- HAYATLARINDAKİ DENGEYİ İYİ KURARLAR

Hayat sadece çalışmaktan ibaret olamaz. Bu bir süre sonra sizi de çevrenizi de mutsuz eder. Mutsuzluk ise kısa süre sonra başarısızlığı peşinden getirir. Başarılı insanlar; iş, aile, özel hayat gibi hayat katmanları arasında denge sağlarlar. Böylece işlerine odaklanmaları çok daha kolay olur.