1)Kavgaya Yatkın Olmak 

Genellikle kadınlara dair en rahatsız edici özelliğin sürekli olarak iğneli sözler kullanmak, halk arasındaki adıyla trip atmak olduğu pek çok anket sonucunda ortaya çıkmıştır. Erkeklerin pek çok konuda daha direkt yaklaşmaları ve bir sorunun üzerine giderek onu çözmeleri, fakat kadınların genellikle daha dolaylı yollar kullanmaları ya da pek çok şeyle yüzleşmeyi ertelemeleri nedeniyle çiftler arasında gerginlikler oluşabiliyor. Özellikle ülkemiz kültürü nedeniyle kendini dış çevreye kanıtlamak zorunda olan kadınların sahip olduğu bu gerilim de üstüne eklenince ilişkileri bitiren en büyük davranışlardan birisi bu oluyor.

2) Aşırı Makyaj Ve Süslenme 

Erkekler bakımlı kadınları severler ancak bakımdan kasıt boya küpüne düşmüşcesine bulanan makyaj değildir. Erkekler, güzelliklerini doğallıktan alan bir bakım ister bayanlarda. Gereksiz sürülen pembe ve koyu renkli allıklar erkeklerin en sevmediği makyaj ürünlerindendir. Aynı zamanda kuyruğu fazla uzatılan ve kalın çekilen eyeliner da erkeklere itici gelmektedir. Belirgin renkler yerine parlatıcı açık renk rujlar tercih etmeniz onların hoşuna gidecektir. Fondöten onlar için kendisiyle yüzünüz arasındaki bir engel olarak görülebilir. Fondöteninizi olabildiğince belirgin olmayacak şekilde sürün.

2)İddialı Giyimler 

Erkek arkadaşınıza daha güzel görünmek için iddialı ve çekici kıyafetler giymek isteyebilirsiniz.Ancak bunu yalnız olduğunuz zamanlar değil de pek çok insanın bulunduğu bir ortama gelirken yaparsanız işler değişebilir. Siz hoşuna gideceğini beklerken kendinizi bir tartışmanın içerisinde bulabilirsiniz. Giyiminizde kısa ve açık şeyleri kalabalık ortamlarda tercih etmemeniz gerekmektedir. 
 

4)Diğer kadınları çekememek 

Neden bir kadın başka kadınları çekemez? Çoğu kadın hemcinsini kıskanır. Onlar hakkında övücü bir söz söylemez. Erkeklerin de bu tür şeyler söylemesini istemezler. Erkekler de zaten gerekmedikçe söylemezler zaten. Ancak her söylediklerinin ve yaptıklarının eleştirilmesini, kıskançlık krizine dönüşmesini istemezler.

5) Arkadaşlarının yanında azarlıyor tonda konuşmak 

Erkeklerin arkadaşları önünde onunla bir tartışmaya girmek ve onu azarlarcasına konuşmak olabilecek en kötü şeylerden biridir. Bu tip durumlarda onun onurunu kırmamaya ve ılımlı olunmaya çalışılmalıdır.

6)Maddiyata Çok Önem Verilmesi 

Erkeklerin uzak durmaya çalıştığı kadın tipleridir. Zengin erkek avcısı olarak da bilinirler. Bir erkeğin onlarla birlikte olabilmesi için bedel ödemesi gerektiğine inanırlar, bazen başarılı da olurlar. Ama genel olarak erkeklerin kaçındığı kadın tipleridir, uzun vadede erkekler bu tip kadınların kendilerini sevmediğini sadece çeşitli faydalar sağlamak için ilişki yürüttüğünü düşünürler. Bu tip kadınlar artık erkeklerin de bağımsız, kariyerli, kendi hayatını kendi imkanları ile sürdürebilecek güçteki kadınları tercih ettiklerini bilmelidirler

7)Çocuk Gibi Davranmak/Konuşmak 

Erkeklerin sevmediği özelliklerden biri olan bu durum, özellikle yaş olarak da belli bir olgunluğa ulaşmış kadınların sevimli olduklarını düşünerek çocuk taklidi yapmasıdır.

8) Kendinden Geçmişçesine Alışveriş Yapmak 

Kadınların alışveriş çılgınlığı erkekler için çok can sıkan şeylerin başında gelir. Alış veriş zamanı geldiğinde, çoğu kadın için bir gün yetmez. Kadınlar vitrinlere bakmak, tek tek incelemek ve fiyatları bilmek isterler. Kadınlar, bir ayakkabı ve giysi mağazasında acıkmadan susamadan saatler harcayabilirler. İndirim yazısını gören bir bayanı zapt etmek ise hepsinden daha zordur. Erkeklere göre ise bunun en kötü tarafı onunla dolaşmasını istemesidir. Mağaza mağaza, amaçsızca, her kıyafete ve ayakkabıya bakarak gezmek erkeği bunaltır. Bir de gerektiğinde erkeğe göre gereksiz sayılan şeylere büyük paralar ödemek, erkekleri sıkmaktadır.

9) Dedikodu Yapmak 

Devamlı yolda yürüyen, yan masada oturan, yani nerede olursa ve ne yaparsa yapsın başka kadınların saçını, makyajını, giysisini süzüp, eleştirmenizden hoşlanmazlar. Üstüne üstlük tam eleştireceğiniz kadını süzerken size sıkıldığını belli ettiğinde, sizin "bak ama çok saçma değil mi" diye onu da konuya katma kurnazlığı yapmanızdan hoşlanmazlar.

10) Aşırı Bağımlı Davranılması 

Erkeklerin içgüdülerinde kadını korumak ve ona bakmak olsa da aslında tamamen onlara bağımlı kadınlardan pek hoşlanmıyorlar. Her anınızı sevgiliniz ya da eşinizle yaşamak istemeniz, mutluluk ve sevinç kaynağınızın sadece o olması ve ona bunu sürekli hissettirmek sizden uzaklaşmasına neden olacaktır. Kendine güvenen ve kendi hayatına sahip olan, güçlü duruşlu kadınlar pek çok erkeğin hoşuna gitmektedirler. Bu nedenle aldatılan kadınların pek çoğu, daha şuh ve kendine güven arz eden kadınlara eşlerini kaptırmaktadırlar.

hürriyet