1- HAYVANLAR HAYATINIZI DÜZENE SOKAR

Hayvan beslemek ciddi bir sorumluluk almaktır. Bu sorumluluğu aldığınızda da ister istemez belli bir disiplin dahilinde yaşamaya başlarsınız. Onu düzenli olarak beslemek, gezdirmek ve ona sevgi vermek gereklilikleri nedeniyle hayatınızı otomatik olarak düzene sokarsınız. Eğer hayatımda bir türlü sorumluluk sahibi bir insan olamadım diye yakınıyorsanız bir hayvan dostunuzdan yardım isteyin. Olayı sizin için çözecektir.

2- DAHA AKTİF BİRİ HALİNE GELİRSİNİZ

Hayvanlar doğalarının gereği olarak durmadan hareket halindedir. Siz ise doğanızdan koptuğunuzdan daha az hareketlisiniz. Bu nedenle bir hayvanı arkadaş edindiğinizde ona ayak uydurmak bahanesiyle daha aktif biri haline gelirsiniz. Bu düzenli hareket durumu da sizi daha sağlıklı bir insan haline getirir.

3- DİĞER HAYVAN DOSTLARINA ‘MERHABA’ DEYİN!

Hayvan sahipleri ister istemez sosyalleşir. Özellikle bir köpek sahibiyseniz gün içerisinde köpeğinizi gezdirirken başka bir köpek sahibiyle karşılaşmamanız ve sohbete başlamamanız mümkün değildir. Köpekler insanları tıpkı kendileri gibi sosyal varlıklar haline getirir. Bir bakarsınız ki kalabalık bir sürünün mutlu bir üyesi olmuşsunuz.

4- DOKTORUNUZ TANSİYONUNUZ İÇİN SİZE BİR DOZ HAYVAN DOSTLUĞU YAZIYOR

Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki; hayvan sahibi insanların tansiyonları normal seviyelerde seyrediyor. Tansiyon ilaçları kan basıncını düşürerek size deva olmaya çalışırken, stres ve gerginliğe bağlı kan basıncı oynamalarına çare olamıyor. Ancak hayvan dostunuz öyle mi? O etrafınızda olduğu sürece tansiyonunuz hep olması gerektiği gibi.

5- NE STRES KALIR, NE KEDER…

Hayvan sahipleri üzerinde yapılan bazı çalışmalar gösyeriyor ki, stres ve üzüntü durumlarını insanlarla paylaşmak kadar hayvanlarla paylaşmak da işe yarıyor. Ve hatta insanlarla paylaşmaktan daha da iyi bir etkisi bulunuyor. Çünkü bir derdinizi bir insanla paylaşırken sizi yargılayacağından ve duymak istemeyeceğiniz bir şeyle karşılaşacağınızdan korkarken, bir hayvanla paylaşırken bu gibi bir endişe taşımıyor ve sizi karşılıksız şekilde çok seveceğini biliyorsunuz.

6- ALERJİK HASTALIKLARA KARŞI BAĞIŞIKLIĞINIZI GÜÇLENDİRİR

Eskiden çocuk doktorları evde bulunan hayvanın çocukta alerji geliştirebileceğini söylüyordu. Hatta halk arasında da genel kanı bu yöndeydi. Ancak şu an da bunun tam tersi düşünülüyor. Evinde hayvan beslenen bebekler alerjilere karşı çok daha dayanıklı oluyorlar. Bunun dışında bağışıklık sistemleri mikroplara karşı da daha gelişmiş oluyor.