Tarihten günümüze reklam çeşitli şekillerde kendini göstermiştir. Reklamcılık kavramı sanılanın aksine yeni bir kavram değildir. Tarihte ilk reklam örnekleri M.Ö 3000’li yıllarda dükkânlarının önüne işaret koyan ve dükkanlarının isimleri ve satılan ürünlerle ilgili bağırması için adam tutan Babilli tüccarlara kadar dayanmaktadır. Reklamcılığın tarihi bu kadar eski iken biz Türklerin reklamcılıkla tanışması geç oldu. Gerek matbaanın ülkemize geç gelmesi, gerekse reklamcılığın ‘kendini övme’ olarak algılanmasından dolayı bunun İslam’da hoş karşılanmaması reklamların Osmanlılarda geç gelişmesine neden oldu. 1600’lerin sonlarında İstanbul’da hazırlanıp yollanan ilk ilan Venedik’te basılan bir gazetede basıldı. 1800’lere kadar el ilanı şeklinde kendini gösteren reklamlar, ilk gazetelerin yayın hayatına girmesi ile ilk başta gazetelerin arasına ardından gazetelerin içerisinde yer alan reklamlar şeklinde gazetelerde yer buldu.

Gazetelerde yayımlanan reklamlarda zaman içerisinde radyo, televizyon ve internet icatların bulunması ile çok sayıda platformda yer almaya başladı.

1960’larda aktif şekilde Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’de kullanılmaya başlanan LED Tabela’lar reklamcılığın günümüzde aktif olarak kullanılan gereçlerinden biri haline geldi.

Görsel hafızanın önem arz ettiğini fark eden, ışıklı led tabelalar ile dikkat çekici olduğu gören çok sayıda işletme led tabela kullanımına aktif şekilde dâhil oldu.

Led tabela kullanımının yaygınlaşmasında etkili faktörlerden biride led tabela fiyatlarının uyguluğu oldu. Led tabela fiyatlarının uygunluğu günümüzde hemen hemen her sektörde led tabelaların kullanımını yaygınlaştırdı. Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip mega kent İstanbul’da led tabelaların en yoğun kullanıldığı şehirlerin başında yer alıyor. İstanbul’da çok sayıda referansı, güvenilirliği ve uygun fiyat politikalarıyla fetihled.com firması dikkat çekiyor. Biraz araştırdığımızda alanında uzman, sektöre hâkim, fiyat/performans grafiği üst seviyede yer alan bir firma olduğu anlaşılıyor  Led Ekran sitesinden de detaylı olarak bilgi sahibi olabileceğiniz led sektöründe dâhil her türlü bilgi birikime de ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un yükselen değeri Sultangazi merkezli faaliyet gösteren  Fetih Led Ekran firması başta Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa olmak üzere İstanbul’un 39 ilçesinde hizmet veriyor. Led Ekran Tabela denildiğinden ilk akla gelen firma olan Fetih Led, faaliyet alanını genişleterek yoluna devam ediyor. Reklamcılık için çok önemli bir yer tutan led tabelaların aktif kullanımının hızla artması sokak aralarından büyük caddelere kadar her yerde görülebilmelerinden anlaşılıyor.

Etiket : Led, Led Tabela, Led Ekran, Led Ekran Tabela, Led Ekranlar, Led Tabelalar