Geçtiğimiz günlerde iPhone 8'in seri üretime gireceği güncel tasarımın çizimleri sızdırılmıştı ve buradan sizlerle paylaşmıştık. iPhone severler yeni iPhone8 modeli dört gözle beklerken, yeni bir haber "Çıkış tarihi belli değil mi?" şeklinde sorulara neden oluyor.

ABD'de yera alan ve kendi alanında öncü finans merkezlerinden biri olan Cowen & Co'nun analistlerinden Timothy Arcuri'ye göre iPhone 8 birkaç ay gecikmeli olarak kullanıcılara sunulabilir. Zira Apple, henüz Touch ID için uygulanabilir bir çözüm üretebilmiş gibi gözükmüyor.

Araştırma notuna göre Arcuri, Apple'ın parmak izi sensörünü iPhone 8'in ekranına dahil etmekte sıkıntı yaşandığını belirtiyor. Çözüm nası, ne şekilde sağlanır bilemiyoruz ancak beklenenden fazla bir gecikme ihtimali söz konusu olursa, parmak izi okuma sensörünü telefonun arka tarafına yerleştirerek gecikmelere engel olunabileceği de bir söylenti olarak mevcut.

Akıllarda kalan tek detay, Apple'ın parmak izi okuyucu konusunda hızlı bir çözüm üretmekte zorlandığı. Daha önce defalarca "sızdırılan" prototip görüntüler arasındaki farklılıklar da, teknik özellik ve donanım açısından Aplle'ın zorlandığını ve sık sık değişikliğe gittiğini düşündürüyor bize.

Konunun yakın takipçisi olup Apple sever okuyucularımızı haberdar etmeye devam edeceğiz.