Şirketler, belge istemleri sırasında genel olarak örnek bir isim kullanırlar. Google ise Google Dökümanlarhizmetinin nasıl kullanılacağı, nelerin yapılması gerektiği konusunda oluşturduğu örnek şablonda rastgele isim olarak Casey Baumer’i kullanmış. Bu isme sahip olan ‘gerçek bir kadın’ın hayatı ise bu noktadan itibaren değişmeye başlamış.

İlk olarak iki yıl önce bir arkadaşının kendisini arayarak ‘Google Dökümanlar’da adının olduğunu biliyor muydun?’ sorusuyla karşılaştığını ve bu konuda bir bilgisinin olmadığını söyleyen Baumer, asıl acı tecrübeyi sonradan yaşamaya başlamış.



Facebook’taki ‘diğer’ gelen kutusunun mesajlarla dolduğunu söyleyen Baumer, ‘Seni tanıyorum, benim Google Dökümanlar’ımı hacklemişsin. Lütfen bunu sürdürmeyi bırak!’, ‘Bu sen misin? Seni Google Dökümanlar’ımda gördüm. Birbirimizi tanımıyoruz ama seni Google Dökümanlar hesabımda gördüm’ gibi mesajlar aldığını söyledi. Hatta kıskançlık krizlerine giren kadınlardan da anlamsızca azar işittiğini belirten Baumer, ‘Kocam Jeff’i tanıyor musun?’, ‘Neden kocamın Google Dökümanlar hesabında senin ismin bulunuyor?’ anlamına gelen mesajlar aldığını söylüyor. Bütün mesajlara da sabırla ‘Bu isim, Google’ın Dökümanlar servisi için kullandığı örnek bir isim. Benimle bir ilgisi yok’ şeklinde cevaplar vermiş.



Baumer ise yaşananların trajikomik olduğunu ve insanların yalnızca oradaki ismi okumak yerine belgelere baktıklarında, aslında hiçbirinin gerçek olmadığını anlayacaklarını söyledi. 



Son olarak Facebook hesabından Google’ın örnek isim olarak verdiği kendi isminin Google Dökümanlar’daki şablondan kaldırılması için bir gönderi paylaşan Baumer’e karşılık olarak şirketin sözcüsü, şablon isimlerinin güncellenme sürecinde olduğunu belirtti. Bu mesajın ardından talihsiz kadın derin bir oh çekmiştir artık.