Samsung'un Mobil Dünya Kongresi'nde Gear VR ile şova dökerek yaptığı Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge lansmanının ardından gözler Galaxy Note 6'ya çevrilmişti. İlk gelen bilgilere göre Note 6 yerine Note 7 adını kullanacağı söylenen Samsung'un aynı zamanda Edge, yani kavisli bir ekran ile Note serisine yön vereceği belirtmiştik.

Samsung'dan gelen açıklamaya göre tıpkı bizim de bahsettiğimiz gibi Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'in büyük ekranlı, daha performanslı ve SPen destekli versiyon olacak olan Galaxy Note 7, aynı numara sırası ile gitmek için Note 6 yerine Note 7 adını alacak.

Dağıtımına başlanan etkinlik davetiyelerine göre 2 Ağustos 2016 tarihinde New York, Londra ve Riode Janerio'da yapılacak ortak etkinlikler ile tanıtılacak olan Galaxy Note 7'nin ise beklenen özellikleri şu şekilde olacak;

5.7 inç boyutunda 2K çözünürlüğüne sahip Super AMOLED Edge ekran, Qualcomm Snapdragon 823veya Samsung Exynos 8893 çipseti, Adreno 530 veya Mali-T880 MP12 grafik işlem birimi, IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık, geliştirilmiş SPen özellikleri, 12MP f/1.7 arka ve 5MP f/1.7 ön kamera,Android 6.0.1 Marshmallow ve 4.000mAh batarya gibi özelliklerle donatılacak olan Galaxy Note 7, aynı zamanda buradan da bahsettiğimiz gibi 3.500TL minimum olacak şekilde fiyatlandırma gelebilir. Tabii satışa çıkacağı zamanki kur ve Samsung Türkiye'nin yapacağı politika da önem kazanacak.