Daha önceden App Store'da Spotify'ın yeni güncellemesinin reddedilmesi ve App Store üzerinde güncellemenin yayınlanmaması Apple ve Spotify arasında gerginliğe neden olmuştu. Apple ve Spotify arasındaki gerginlik büyümüş, Spotify Apple’ın haksız rekabet içinde olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Apple tarafından gelen açıklama bu durumun Spotify’a özgü olmadığı, Apple’ın tüm uygulamalar üzerinde aynı kuralları uyguladığı yönündeydi.

Spotify, Android platformunda uygulama içi satın alma yerine Spotify Premium abonesi olmak isteyenleri tarayıcı üzerine yönlendirirken iOS’te Premium aboneliği uygulama içi satın alma üzerinden sunuyordu. Bu nedenle de Spotify, iOS platformunda uygulama içi satın alma yöntemiyle premium üyelik sattığı için bu üyelik fiyatının %30’u kadar Apple’a komisyon ödemek durumunda kalıyordu.



Hatta normalde ayda 9,99TL olan Spotify Premium üyeliği iOS platformunda 12,99TL olarak fiyatlandırılıyordu yani Spotify, Apple’a vereceği komisyonu müşterilerine yansıtıyordu. Spotify  bu durum üzerine çok konuşulan güncellemede iOS’te de uygulama içi satın alma yöntemini kaldırdı ve internet tarayıcısı üzerinden iOS kullanıcılarına Premium üyelik satma kararı aldı.
 
 Spotify'ın güncellemesi Apple'a para kaybettirecekti!
Bu güncelleme her şekilde Apple’ın zararına olduğu için Apple bu güncellemeyi reddetti. Çünkü Apple eğer bu güncelleme yayınlansaydı her Spotify Premium abonesinden elde ettiği 3TL (Diğer ülkelerde daha fazla) geliri kaybedecekti. Maddi kaybı bir kenara koyduğumuzda ise Spotify ve Apple Music platformunun abonelik fiyatları eşitlenmiş olacak, bu durum iki platform arasındaki rekabeti arttıracaktı. Apple’ın iddiası ise Spotify’ın aralarındaki anlaşmayı ihlal ettiği yönünde ancak görünüşe göre Apple Music platformu rakibi Spotify'ın önüne geçebilmek için haksız rekabete giriyor.

Durum son olarak Spotify tarafından mahkemeye taşınacak gibi görünüyor. Sizce bu kavgada haklı olan taraf hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz. Şahsen ben haberlere Spotify'ı yiyen Apple logosu koymaktan bıktım, umarım bu problem kısa sürede tatlı bir şekilde çözülür. :)