1 senelik ayrılığın ardından Moussa Sow yeniden F.Bahçe’de. Sarı-lacivertliler 2015-16 sezonu öncesinde 16 milyon Euro’ya Al Ahli’ye satılan Senegalli golcüyü 1 yıllığına kiraladığını dün resmi internet sitesinden duyurdu. Başkan Aziz Yıldırım’ın yaklaşık 2 hafta önce “Ne yapın edin, Sow’u tekrar getirmek için formül üretin” talimatı sonrası düğmeye basan sarı-lacivertlilerde ilk temas idari menajer Hasan Çetinkaya’nın oyuncuya açtığı telefonla sağlandı. Ardından yıldız golcünün yeniden sarı-lacivertli formayı giymesi için yapılan görüşmeler dün imzalanan sözleşmeyle mutlu sonla tamamlandı.

Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın Moussa Sow’u ısrarla istemesinin tek sebebi oynadığı dönemde takıma verdiği katkı ya da F.Bahçe’de forma giydiği 3 sezonda da takımın en golcü ismi olması değil. Karakteri ile kulüpte derin izler bırakması, arkadaşlarıyla hem uyumu hem de saygılı ilişkisi, aynı saygıyı hocalarıyla olan diyaloglarında sürdürmesi, mağlubiyetlerde yaşadığı yıkım, kaçırdığı gollerde gözyaşı dökecek kadar üzülmesi, her dönem taraftarların sevgilisi olmasının da başkanın kararında payı büyük.

‘BAZILARI NELER İSTİYOR’

Gerek F.Bahçe’ye geldiği ilk dönemde gerekse 16 milyon Euro’ya Al Ahli’ye satılırken zorluk çıkarmayan Sow, kiralık olarak geldiği bu seferde de yine benzer bir fedakârlığa imza attı. Yıldız golcü, Birleşik Arap Emirlikleri’nden kiralık gelirken kulübü Al Ahli’deki alacaklarının bir bölümünden vazgeçerek F.Bahçe’nin yükünü de büyük oranda hafifletti.

Aziz Yıldırım “Bazı oyuncular bu dönemlerde hangi isteklerle geliyorlar, ne zorluklarla geliyorlar” diyerek isim vermeden takımda kalmak için ileri sürdükleri şartlara atıfta bulunup Gökhan Gönül ve Caner Erkin’i işaret ederken, Sow’un fedakârlığını da takdir etti.