İngiltere Premier Ligi tarihinin en hareketli transfer dönemini geride bıraktı. Avrupa transfer sezonunun başladığı 9 Haziran tarihinden bu yana İngiliz takımları, kadrolarına kattıkları futbolcuların bonservisleri için 1 milyar Pound’un (yaklaşık 4 milyar TL) üzerinde harcama yaparak bir rekora imza attı. Geçen yıl bu rakam 870 milyon Pound’da (3,5 milyar TL) kalmıştı. 



Yayın gelirleri artınca...



Avrupa tarihinde 1 milyar Pound sınırı ilk defa aşılırken, bu patlamanın en önemli nedeni olarak Premier Lig’in yükselen yayın gelirleri gösteriliyor. Ada ekipleri, yeni yayın sözleşmesi ile birlikte yıllık toplam 2 milyar Pound (8 milyar TL) kazanıyor ve bu durum, bonservis ücretleri için astronomik bedellerinin ödenmesini mümkün kılıyor. 



En pahallısı Pogba, ikincisi Stones



İngiltere transfer döneminin en pahallı oyuncusu Juventus’tan Manchester United’a geri dönen Paul Pogba oldu. Kırmızı Şeytanlar Pogba için 89 milyon Pound’u (346 milyon TL) gözden çıkarırken, bu rakam aynı zamanda Fransız yıldızı tarihin en pahallı futbolcusu konumuna getirdi. İkinciliği ise 50 milyon Pound karşılığında Everton’dan Manchester City’ye giden John Stones elde etti. (1 Pound=3.87 TL)