Diğer spor ayakkabı modellerinden ayrı olarak tenis ayakkabısı genelde daha az topuk yastıklama özelliğine sahiptir ve daha düzdür, bu da onları oyuncuyu zorlamaları içindir. Ayrıca yan yana etkinlik için daha fazla stabilizasyon özelliği vardır, şoku emer ve darbe enerjisini tersine çevirerek bir sonraki harekete geçişi kolaylaştırır.

Tenis Ayakkabısı Seçimi Kriterleri

Saha Yüzey Tipi: Beton tenis kortları sürtünme dolayısı ile ayakkabıları en hızlı aşındıracak olanlardır. Bu nedenle, yanal harekette sağlamlık ve destek sağlamak için dayanıklı bir dış taban, takviyeli bir üst ve her tarafı sağlam bir yapıya sahip ayakkabı bulmak en iyisidir. Çim ve kum gibi yumuşak kortlarda oynamak için en iyi tenis ayakkabıları, iyi çekiş sağlayan tenis ayakkabılarıdır, kayma eğilimi göstermesine rağmen sahaya zarar vermeyen ve çizgileri olmayan bir tabana sahiptirler.

Ayağa Uygunluk: Birçok insan için tenis ayakkabısı cazibe ifadesidir. Ancak cazibesi kadar ayağınıza tam oturması ve Yonex ayakkabı gibi ayağınızla bütünleşmesi önemlidir. Sizin için en iyi tenis ayakkabıları, yeterli genişlikte ve ayak türünüz için yeterli kemer desteğiyle boyutlara sadık kalınmalıdır.

Oyun Stili: İki temel oyun stili vardır; taban çizgisi ve servis. Sizin için en iyi tenis ayakkabıları sizin oyun tarzınızı dikkate alan tenis ayakkabıları olacaktır. Temelde oyuncular, en çok koşu alanını, yanlamasına hareket gerektiren sahanın arka tarafını kullanır. Sonuç olarak, ekstra yanal desteğe sahip tenis ayakkabıları, ilave yastıklama ve dayanıklı bir taban önerilir.

Hareket: Tenis ve voleybol gibi sporlar, genellikle oyuncuların ayaklarını yerde sürüklemesine neden olur, bu da bu alanların ek dayanıklılığının yardımcı olduğu yerdir. Hareket, ayak başparmaklarınız üzerinde olmasını gerektirdiğinden, güçlendirilmiş ayak parmakları ve tabanları olan bir çift ayakkabıya ihtiyaç duyulur. Ayak parmaklarınız sık sık öne hareket edeceğinden, ek kemer desteği olan ayakkabıları da arayabilirsiniz.

En İyi Tenis Ayakkabısı ve Fiyatları

Tenis, dünyanın en popüler ve de en pahalı sporlarından biridir. Bununla birlikte kullandığınız ayakkabının kalitesi bu sporun performansını arttırmak için vazgeçilmezdir. İyi bir performans için de Yonex gibi dünyanın en iyi tenis ayakkabısı markalarından birini kullanmanızı öneririz. http://www.sportifhayat.com/Ayakkabilar,LA_114-2.html web adresini ziyaret ederek cazip fiyatlara göz atabilirsiniz.