Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçeile Beşiktaş arasında oynanan derbi gerilimi, kırmızı kartları, pozisyonlarıyla nefesleri kesti. Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta kazanan 2-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'nin golleri 20. dakikada Giuliano (penaltı) ve 86. dakikada Vincent Janssen (penaltı) geldi. Beşiktaş'ın golünü 87. dakikada Ryan Babel kaydetti.

Beşiktaş'ta ilk yarı Ricardo Quaresma ikinci yarı ise Atiba Hutchinson ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Maç sonu hakeme itiraz eden Oğuzhan Özyakup ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'de ise ilk yarı Luis Neto, ikinci yarı ise İsmail Köybaşı direk kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu arada Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de ikinci yarıda itirazları nedeniyle tribünlere gönderildi.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 11'e yükseltti. Ligde ilk kez yenilen Beşiktaş ise 13 puanda kaldı. 

İKİ KIRMIZI KART ÇIKTI

Zorlu mücadele son derece gergin başlarken, ilk yarıda iki kırmızı kart çıktı. 

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma, karşılaşmanın 40. dakikasında Valbuena'ya 42. dakikasında Mehmet Ekici'ye yaptığı faullerden sonra iki sarı kart görerek kırmızı kartla oyundan atıldı.

Siyah-beyazlı ekibin 10 kişi kalmasından 3 dakika sonra, 45. dakikada bu kez Fenerbahçe'den Neto oyun dışı kaldı.

Cenk Tosun'la birebir kalan Neto, rakibinden çalım yedikten sonra yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. Hakem Ali Palabıyık, Neto'nun kırmızı kartında mutlak gol pozisyonu olarak değerlendirdi.

 3 KIRMIZI KART DAHA ÇIKTI

İlk yarıya kararlarıyla damga vuran Ali Palabıyık, ikinci yarıda 2, maç sonunda ise 1 kez daha kırmızı kartına başvurarak derbide 5 kırmızı kart çıkardı. 

84. dakikada Atiba'yı penaltı pozisyonunda elle oynadığı için ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atan Palabıyık, 88. dakikada da İsmail Köybaşı'nı Oğuzhan'a yaptığı faul sonrası direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 

Ali Palabıyık, maç sonunda ise siyah-beyazlı ekipten Oğuzhan  Özyakup'u itirazlarından sonra kırmızı kartla cezalandırdı.