Türkiye-Rusya hazırlık maçında golsüz berabere kaldı. Ancak hafızalarda kalan tek şey Ay/Yıldızlı formayla ilk kez ciddi bir hazırlık maçında Emre Mor’un ilk onbirde sahaya çıkmasıydı. Emre, sadece sahaya çıkmakla kalmadı. Topu ayağına her alışta, Rus savunmasını hallaç pamuğu gibi attı. Futbolda bir tabir vardır, bazı rakip oyuncuları da kafa kafaya vurduttu. Son derece süratli, ne zaman hangi çalımı atağı belli olmayan, çevikliği sayesinde en hızlı savunma oyuncularının bile tutamayacağı bir futbol resitaline imza attı. Emre’nin bu mükemmel futbol sergileyişi tribünde oturan üç Bakan ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i adeta mest etti. 19’lık genç yıldızın her hareketinde Bakanlar ve Başkanlar yüzlerinde hayret ifadeleriyle birbirlerine bakmayı ihmal etmediler.

DAHA ÇOK CAN YAKAR

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören devre arası ve maç sonu Milli Takım’ın yeni yıldızı için övgü dolu sözler sarfetti. Hatta bir ara Akif Çağatay Kılıç’ın, kuliste, “Ne acayip bir çocuk” dediği, buna Çavuşoğlu ve Mutko’nun da katıldığı gözlendi.

BİRAZ DAHA PAYLAŞIMCI OLMASI GEREKİR

Emre Mor’un oynadığı futbolu değerlendiren bazı teknik adamların görüşleri ise şöyle:

Samet AYBABA: “Oyun disiplinini biraz daha geliştirmesi lazım. Çok adam geçme yerine paylaşımcı olması lazım. Ama kendine o kadar çok güveniyor ki, tribündeki adama bile 4-5 kişiyi anında geçebilecek bir mesaj veriyor. Büyük yetenek.”

Yılmaz VURAL: “Dünyada artık böylesine bireysel yıldızlar ender yetişiyor ya da yok gibi. Emre’nin önü açık. Topu biraz daha alışverişte kullanırsa takım oyunuyla birlikte daha da büyür. Kanımca O’nu da geliştirecektir.”

Rıza ÇALIMBAY: “Gerçekten bu yaşta bu zeka ve bu yetenek ilerde neler olabileceğinin mesajını veriyor. Onun ilerleyen yaşlarda şımaracağını tahmin etmiyorum”

Abdullah AVCI: “Futbol zekasını, sürhatiyle geliştirir, takım oyununa daha da adapte olursa, sadece Türk futbolunun değil Avrupa’nın en önemli yıldızları arasına girer..”