15 oyuncu gönderen, 13 futbolcuyla sözleşme imzalayan siyah-beyazlılar; 11.5 milyon euro gelir (satış+kiralama) elde ederken, transfere 6.5 milyon euro harcadı.
Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak gruplardan katılmaya hak kazanan Beşiktaş, transfer çalışmalarını noktaladı. Siyah- beyazlılar şu ana kadar takımdan 15 futbolcuyu gönderirken, 13 futbolcuyu da renklerine kattı. Ancak bu dönemde göze çarpan en önemli olay ise, siyah-beyazlıların transfer dönemini '5 milyon euro kâr' ile tamamlaması oldu. Beşiktaş yönetimi, UEFA'nın Finansal Fair-Play kurallarına uygun bir transfer politikası izlemesinin yararını, kasasına tam 5 milyon euro (15 milyon TL) koyarak gördü.

HEM KİRALADI, HEM PARA ALDI

Siyah-beyazlılar, bu sezon gönderdikleri 15 futbolcudan (satılık + kiralık) tam 11.5 milyon euro para kazandı. Bununla birlikte kadrosuna 13 yeni futbolcu katan Kara Kartal, bu transferler için ise toplam 6.5 milyon euro harcadı. Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş yönetimi bu dönemde bir ilke imza attı ve siyah-beyazlılar bir transfer dönemini '5 milyon euro kâr' ile kapattı. Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler gibi yıldızları bonservissiz kadrosuna katan yönetim; 1 senelik kiralık aldığı Atınç'ın kulübüne para ödememekle kalmadı, üstüne 100 bin euro da para aldı.