Harikasın Beşiktaş... Temsilcimiz Şampiyonlar Ligi macerasına muhteşem bir başlangıç yaptı. Siyah-Beyazlılar, G Grubu'ndaki ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 yendi! Grupta oynanan diğer maçta ise RB Leipzig ile Monaco 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmaya süper bir başlangıç yapan Beşiktaş golü erken buldu. 13. dakikada Quaresma'nın ortasına kafayla dokunan Taslica topu ağlara göndererek, kendisini ıslıklayan Porto tribünlerini susturdu!

19. dakikada tehlikeli gelen Porto'da Oliver Torres'in şutu direkte patladı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Telles'in kullandığı köşe vuruşuna kafayla ters bir vuruş yapan Tosic topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1.

28. dakikada Tosun Paşa çıktı sahneye... 32 metreden öyle bir vurdu ki, top Casillas'ın müdahelesine rağmen ağlarla buluştu. Cenk Tosun, Avrupa kupalarındaki 8. golünü atarken, bu gol Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi tarihinde 2007-2008'den sonra en uzak mesafaden attığı gol olarak kayıtlara geçti.

İkinci 45 dakikada Portekiz ekibi etkili olsa da, 86. dakikada Babel gecenin sonucunu ilan etti: 1-3.

Öte yandan Beşiktaş, 3-1 mağlup ettiği Porto'yu ilk kez yenmeyi başardı. Rakibiyle ilk kez 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen siyah-beyazlılar, iki karşılaşmayı da kaybetti. 2010-2011'de bu sefer Avrupa Ligi'nde Porto ile karşılaşan Beşiktaş, ilk maçı 3-1 mağlup tamamlarken, ikinci karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip, 3-1'lik sonuçla rakibini ilk kez yenme başarısı gösterdi.

Beşiktaş, ayrıca Porto'yu yenen ilk Türk takımı oldu.