Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sırbistan Dışişleri Bakanı IvicaDacic, baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda ortak basın toplantısı düzenledi. 

Dacic, Türkiye ve Sırbistan arasındaki yapıcı ve dostane ilişkilerin önemini vurgulayarak, bu ikili ilişkilerin bölgedeki tansiyonu düşürmek için önemli bir araç olabileceğini ifade etti.


"TÜRKİYE'YE KARŞI HİÇBİR ORGANİZASYONDA YER ALMAYACAĞIZ"

Ülkesinin, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında net bir tutum takındığını ve bir kez daha Türkiye'nin gerçek dostu olduğunu gösterdiğini söyleyen Dacic, "Biz bekle gör politikası yürütmedik. Sırbistan hiçbir zaman Türkiye'ye karşı yürütülecek herhangi bir organizasyonda yer almayacaktır." diye konuştu.


"BU TÜR YAPILARA ASLA İZİN VERMEYİZ, ÇÜNKÜ SIRBİSTAN BAĞIMSIZ"

Dacic, Sırbistan’da FETÖ ile mücadeleye ilişkin hangi adımların atıldığı yönündeki soruya, ülkesinin bu konuda derin tecrübelere sahip olduğunu belirterek, "FETÖ’nün Sırbistan’da hiçbir gücü yok. Bunlar neredeyse yok olacak kadar az." dedi.

Dacic, bölgedeki diğer ülkelerde FETÖ’nün etkisinin çok daha fazla olduğunu, Sırbistan’ın bağımsız bir politika izlemesi nedeniyle bu tür yapılanmalara asla izin vermeyeceğini belirterek, "Sırbistan’da bu tür yapıların yeri yok çünkü biz sizin dostunuz." dedi.