“ BDP ile görüşen Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak: CHP ve MHP hariç diğer partilerle seçim için görüştüklerini söyledi. „

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, BDP ile Bucak aşiretinin seçim ittifakı iddialarına ilişkin, "Bizim burada bir şey konuşuluyorsa, bu toplumsal barış için daha anlamlı. Bunun bölgedeki barışa, çok katkısı olacak. Bu iş, yüzde 90 olmaz, gerçekleşmez. Ancak toplumsal barış anlamında, önemli bir adım attık" dedi.

KAPILARI CHP VE MHP'YE KAPALI

Bucak, yaptığı yazılı açıklamada, Bucak aşiretinin yerel seçimlerde BDP ile ittifak yapacağına ilişkin bazı yayın organlarında haber çıktığını belirtti. Bağımsız belediye başkanı olduğunu hatırlatan Bucak, CHP ve MHP hariç bölgedeki diğer partilerle seçim hakkında görüşme yaptığını kaydetti.

"BÖLGEDE AK PARTİ VE BDP ANKET YAPIP GÖRÜŞ ALIYOR"


Bunun toplumsal barış anlamında atılmış en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Bucak, "Bağımsız olmamdan dolayı görüş alıyorlar. Buradan benim potansiyelimi ölçmeye çalışıyorlar. Hem Ak Parti hem de BDP anket yapıyor. Karşılıklı anketlerde, öne çıkanla ilgili bu partilerin çalışma yapması normaldir. BDP'nin böyle bir çalışma yapması benim için önemli. Toplumsal barış için anlamlı. Türkiye'de bir barış süreci rüzgarı var. Devlet örgüt arasında görüşme var. Bunlar somut kavramlar" ifadesini kullandı.

"BARIŞ SİYASET ÜSTÜ BİR KONU"

BDP'den aday olmasının düşük bir ihtimal olduğunu ancak somut teklif karşısında konuyu tabanına götüreceğini aktaran Bucak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim burada bir şey konuşuluyorsa bu toplumsal barış için daha anlamlı. Bunun bölgedeki barışa çok katkısı olacak. Bu iş, yüzde 90 olmaz, gerçekleşmez. Bunu oturup konuşabiliyoruz. Onlar da kendi arasında konuşabiliyor. Ancak toplumsal barış anlamında önemli bir adım attık. Bu seçime endeksli bir konu değil. Tamamen siyaset üstü bir konu. Bu konunun tartışabiliyor olması bile bölge için çok anlam ifade ediyor."