Ekim ayında, dünyanın dört bir tarafından gelen sinemacıları Antalya’da buluşturmaya hazırlanan festivalin afişini büyük ödül olan Altın Portakal heykelciği süslüyor. Dünyanın sinema başkenti olmaya aday Antalya da, ışığıyla afişin başrolünde yer alıyor.

Ülkemiz sinema sektörünün gelişiminde öncü olarak kabul edilen Uluslararası Antalya Film Festivali, 53. yılına özel olarak hazırlanan afişiyle 16-23 Ekim tarihleri arasında Türkiye sinemasının da merkezi haline gelen Antalya’nın dünyanın önemli sinema başkentlerinden biri olma misyonunu tüm dünyaya yansıtıyor.

Dünyanın önde gelen festivallerinde olduğu gibi, ülkemizde de film festivali dendiğinde ilk akla gelen, merakla beklenen, üzerinde en çok konuşulan konuların başında yer alan festival afişi, son yıllarda heyecanla beklenen bir merak konusu haline geldi.

Geçtiğimiz yıl Altın Portakal ödülünün önemine değinmek üzere, ödülü odağa yerleştiren üç boyutlu festival afişi çok ses getirmişti. Bu sene de yine başrolde olan Altın Portakal Venüs heykeli, bu defa doğduğu şehri yani Antalya’yı da kendisi ile beraber dünyaya taşıyor. Ancak bu defa afişte, Antalya Kalesi’nden Yivli Minare’ye, Saat Kulesi’nden Antalya’nın parklarına, Hadrianus Kapısı’ndan Cam Piramit’e kadar pek çok tarihi ve kültürel simge adeta Altın Portakal heykelciğinden doğuyor.

20 alternatif arasından seçilen afişle ilgili, Festival Direktörü Elif Dağdeviren; “İki yıldır gerek kurumsal kimliğimizde, gerek afişimizde ve görsel öğelerimizde hep Altın Portakal ödülünü öne çıkardık. Böylece Antalya’nın, sinemaya gönül veren herkesi festivalde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduğunu, ancak büyük ödül olan Altın Portakal’a ulaşmak içinse ciddi bir emek harcanması gerektiğinin altını çizdik, çiziyoruz. Bu sene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel’in Antalya’yı sinema başkenti haline dönüştürmek hedefinden ve bu hedefe yönelik başlatmış olduğu çalışmalardan yola çıkarak biz de bütün dünyaya bu kez afişimiz aracılığıyla Sinemanın Işığı Antalya’dan Yükselir diyoruz” dedi.

Avrupa ve Asya kıtasının en köklü film festivallerinden Uluslararası Antalya Film Festivali,16-23 Ekim tarihleri arasında 53. kez Türkiye ve dünya sinemasının kalbinin attığı merkez olacak.