HALEP’E YARDIM KAMPANYASI

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Halep’te savaşın vurduğu Müslümanlara yardım kampanyası başlattı. Geçtiğimiz Salı günü İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan ‘Yardım kampanyası’ kapsamında üç gün içerisinde 14 TIR insani yardım toplandı. Hafta sonunda TIR’lara yüklenen yardımlar Sarıyer İskele Meydanı’nda toplanarak Halep’e doğru yola çıktı. Yardımların gönderilmesinde Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle, çok sayıda partili hazır bulundu.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Yardım TIR’larının yola çıkması nedeniyle bir açıklama yapan İlçe Başkanı Salih Bayraktar, ilk olarak Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik yapılan hain saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Kayseri’de meydana gelen menfur saldırı sonucu hayatlarını kaybeden askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralarımıza acil şifa diliyorum.”dedi. Terörle mücadeleye ara vermeden devam edileceğini vurgulayan Bayraktar şöyle devam etti: “Bu vatan topraklarında tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Zaten 15 Temmuz’da bu  millet bu kararlılığı gösterdi.”dedi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

Birlik beraberlik bizim en büyük nimetlerimizden bir tanesidir. İşte bugün Halep’te yapılan saldırılarda binlerce insan hayatını kaybetti. Halep Suriye’nin Şam’dan sonra ikinci büyük şehri. Tabii bu duruma bütün dünya sessiz kalmakta. Sesini yükselten tek ülke Türkiye. Biz Millet olarak yardımlaşma dayanışma şefkat duygularına en yüksek seviyede sahip olan bir ülkeyiz. Şu an bizi biz yapan değerler, Batı’nın kaybettiği bu değerler bizim elimizde. Bu değerler ışığında biz bir yardım kampanyası başlattık. Vatandaşlarımız çok duyarlı davrandı. Vatandaşlarımız 14 TIR dolduracak yardımı yaptı. Un, yağ, battaniye, bebek maması, bezi gibi temel insani malzemeler aldık. Halep’e yardım etmek vatandaşlık görevimiz. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

CİLVEGÖZ’DE KIZILAY’A TESLİM EDİLECEK

Daha sonra insani yardım konvoyu yola çıktı. İlk etapta 14 TIR’a yüklenen temel insani yardım malzemeleri Cilvegöz Sınır Kapısı’na götürülerek  burada Kızılay’a teslim edilecek.Kızılay yetkilileri, gelen yardımları Halep’te savaş mağdurlarına dağıtacak.

Ak Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın bundan sonrada yardım kampanyalarında erzak, battaniye, kışlık kıyafet bulunan yardım TIR’larını Halepliler’e ulaştırmaya devam edeceği bildirildi.

SARIYER