Protein vücudun temel taşlarından bir tanesi.

Vücudumuz dokuyu inşa etmek ve onarmak için onu kullanır; enzimler, hormonlar ve diğer vücut kimyasallarını yapmak; Ve kemik, kas, kıkırdak, deri ve hatta kan oluşturmaya yardımcı olur.

Karbonhidratların ve yağların aksine, vücudunuz protein depolamaz. Bu nedenle, vücudunuza hayati besleyici maddelerin iyi bir kaynağı vermek için protein açısından zengin gıdalar düzenli olarak yemeniz gerekir.

1. Kaslarda zayıflık

Kaslarda zayıflık

Eğer aniden kas ağrısı çekiyor ya da kaslarınızda bir zayıflık hissediyorsanız ihtiyacınız olan proteini vücudunuza almıyorsunuz demektir.

Protein kas yapmanıza yardımcı olur ve eksikliği kas ağrılarına sebebiyet verir. Bu özellikle yaşı ilerleyen erkeklerde ve yaşa bağlı kas azalması yaşayanlarda görülür.

Günlük yemeğinize olabildiğince protein eklemeye çalışın.

2. Saç dökülmeleri

Saç dökülmeleri

Saçlarınız keratin adı verilen proteinden oluşur ve bu mineral saçlarınız için oldukça önemlidir. Protein vücudunuzun en önemli yapı taşlarından biridir ve sağlıklı uzaması için yeterli dozda protein gereklidir.

Yeterli proteini tüketmediğinizde saçlarınız dökülmeye başlar, solgun ve kuru bir hal alır.

3. Sürekli hissedilen açlık nöbetleri

Sürekli hissedilen açlık nöbetleri

Canınız sürekli bir şeyler yemek ya da atıştırmak istiyorsa bu da protein eksikliğinizin bir göstergesi olabilir.

Özellikle canınız devamlı tatlı çekiyorsa bu protein eksikliğine bağlanır.

Bunun nedeni ise proteinden çok karbonhidrat ve şeker tüketmenizdir. Bu tarz gıdalar kan şekerinizin dengesini bozar ve daha sık acıkmanızı sağlar.

Öte yandan protein daha uzun sürede

4. Bağışıklık zayıflaması

Bağışıklık zayıflaması

Düşük protein alımı bağışıklık sisteminizi zayıflatır ve sizi hastalıklara açık hale getirir.

Protein, beyaz kan hücreleri, antikorları ve kan proteinleri de dahil olmak üzere çeşitli molekülleri oluşturur. Hep birlikte hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı savaşırlar.

Bu nedenle beslenmenizdeki yüksek protein tüketimi sizi hastalıklara karşı korur.

5. Yıpranmış ve soyulan tırnaklar

Yıpranmış ve soyulan tırnaklar

Soyulan, kolay kırılan ve yıpranan tırnaklar da düşük proteinin belirtileridir. Tırnaklar da aynı saçlar gibi keratinden oluşur bu nedenle sağlıklı tırnaklar için vücutta protein gereklidir.

6. Kan şekerinde oynamalar

Kan şekerinde oynamalar

Kişide meydana gelen kan şekeri düşüklüğü baş dönmesi ve bazen mide bulantısı gibi problemlere neden olarak kişinin hayatında kısıtlamalara neden olur.

7. Beyin aktivitelerinin yavaşlaması

Beyin aktivitelerinin yavaşlaması

Unutkanlık, mental düşüklük, hafıza sorunları protein eksikliği ve kan şekeri seviyesine dayandırılır.

Protein nöroloji olarak vücudumuzun ihtiyacı olan bir maddedir. Protein eksikliği dopamin, epinefrin, norepinefrin ve serotonin seviyesini düşürür.

Bu nedenle protein tüketmek hem ruh sağlığınıza iyi gelir hem de anksiyete, depresyon gibi hastalıklara şifa olur.

8. Uykusuzluk

Uykusuzluk

Beyniniz, iyi bir gece uykusu için gereken tüm hormonları kontrol eder. Vücudunuz beyninizi sağlıklı tutmak için gerekli proteinden yoksun olduğunda, uykunuzu etkileyecek bir hormonal dengesizliğe yol açabilir.

Bunun yanı sıra protein eksikliği uykuya zor dalmanıza neden olabilir.

9. Adet döneminde ağrı ve düzensizlik

Adet döneminde ağrı ve düzensizlik

Düzgün ve dengeli bir diyet sağlıklı adet döngüsünün sürdürülmesinde önemli rol oynamaktadır. Düşük bir protein seviyesi de dahil olmak üzere her türlü beslenme yetersizliği, düzensiz periyotlara yol açabilir.

10. Ani duygusal değişimler

Ani duygusal değişimler

Beslenmenizdeki protein eksikliği duygusal dengesizliğe neden olabilir. Protein sizi enerjiyle doldurur ve düzenli bir kan şekeri seviyesine ulaştırır.

Şeker seviyelerine bağlı olarak ruh halinizde ani yükseklik ve düşme yaşamanız olasıdır.

Ayrıca beyninizin ürettiği kimyasalları (dopamin ve norepinefrin) sizi mutlu etmek için proteinlerden yapılır. Balık, yumurta, baklagiller gibi iyi protein kaynakları tüketmek beyninizin bu ruh hali arttırıcı beyin kimyasallarından yeterli miktarda üretmesine yardımcı olur.