"Kilolu halimden kurtulmak için liposuction yaptırmalıyım."
İlk ve en sık hatalı düşünce budur. Liposuction vücut kitle indeksi yüksek olan obez hastalar için önerilen bir ameliyat değildir. Kilo vermek için yapılmaz. Tam aksine normal kilosuna yakın ancak vücudunun çeşitli yerlerinde genetik kodlamaya bağlı olarak sporla dahil giderilemeyen fazlalıkların ortadan kaldırılması için yapılır.

"Bu ameliyattan sonra kilo alırsam vücudumun liposuction yapılmayan bölgelerinde fazla yağlanma olur."
Ergenliğe kadar sayıca artış gösteren yağ hücreleri ergenlik sonrası belirli sayıya ulaşır ve artık sadece hacimsel olarak büyüme gösterirler. Fazlalık olan bölgelerde normal kişilere göre sayı olarak fazla yağ hücresi bulunur ve bu ameliyat sonrası buradan alınan yağ ile orantılı bir vücut şekline sahip olursunuz. Yani kilo alsanız da vücudunuz bir bütün olarak etkilenir ve orantılı olarak kilo alırsınız.

"Liposuction ameliyatından sonra yemek yesem de kilo almam"
İster ameliyat olun ister olmayın diyetinize dikkat etmezseniz mutlaka kilo alırsınız. Liposuctiondan sonra özellikle ilk ay özel bir beslenme programı uygularız. Ancak hastalar bu işlemden sonra kavuştukları atletik ve dinamik görünümü korumak için diyet ve egzersiz programlarını bir yasam şekline getirmekte ve kilo almamaktadır.

"Liposuction olmak istiyorum ama emboli (pıhtı atma) riski çok yüksek."
Bu ameliyatlarda emboli risk diğer ameliyatlara göre artış göstermemektedir. Kemik ameliyatları ya da iç organ ameliyatlarındaki riskle kıyasladığınızda ise oldukça azdır. Liposuction ameliyatları plastik cerrahın gerçekleştirmesi gereken işlemlerdir. Doğru hasta seçimi, doğru planlama ve doğru teknik kullanımı ile tecrübeli bir plastik cerrahın elinde emboli riski minimale indirmektedir.

"Liposuction sonrası çok uzun sure korse giymek gerektiği için yazın olmamak gerekir."
Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde kullanılan korseler termal yani terletmeyen ve nefes alan kumaşlardan yapılmakta ve her mevsimde rahat kullanılabilmektedir. Artık bu ameliyatın yazdan önce yapılmasının tek sebebi Plajlarda daha fit bir görünüme tatil öncesi kavuşma isteğidir.

"Liposuction sonrasında yağların alındığı yerlerde dalgalanmalar ve göçükler çok sık olur."
İyi planlanmış bir ameliyatta bu risk oldukça düşüktür. Normal kiloda ya da buna yakın olan kişilerde ameliyat bölgelerinin doğru seçilmesi ve yağ doku alındıktan sonra cildin elastikiyetinin geri dönüşü göze alınıp sarkmanın olmamasının ön görülmesi ile bu problemlerle karşılaşmazsınız. Özellikle teknolojinin son gelişmeleri ile geliştirilmiş olan ses dalgalarını kullanan VASER liposuction yönteminde dalgalanma ve çukurların görülme riski neredeyse yok denecek kadar azdır.

Liposuction ameliyatı ile fazlalıklardan kurtulup daha düzgün ve uyumlu bir vücuda kavuşmanız ve istediğiniz kıyafeti giyme özgürlüğüne sahip olmanız hedeflenmektedir.

Dr .Onur Çukurluoğlu

Dr Onur Çukurluoğlu

Adres : 5. Gazeteciler Sitesi Güldeste Sokak No: 1 Akatlar / Beşiktaş
Telefon: 0(533) 127 15 15 - 0(212) 325 13 21
Mail : [email protected]
Facebook
Twitter
Pinterest