25-26 Mart’ta Şile’de yapılacak Uluslararası Yoga Festivali, Kendinle Barış, Dünyayla Barış, Doğayla Barış temasıyla düzenlenecek. Bu festivalle yüzlerce yoga, spor ve sağlık tutkunu baharı Şile'de karşılayacak. Açık havada gerçekleşecek organizasyon hem yurtiçi ve yurtdışından katılacak müdavimleri hem de Yoga ile yeni tanışacakları ağırlamaya hazırlanıyor.

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf, Yoga Festivali ile yoganın sağlıklı yaşama katkılarını, bilimsel temellerini ve sportif yönünü bilinçli şekilde aktarmayı amaçladıklarını ifade ediyor ve ekliyor: “Orijinal Yoga Sistemi sayesinde birey kendi kişiliğinden utanmaz ve kendisini reddetmez. Kendisiyle barışık olur, dolayısıyla da içsel savaştan ortaya çıkan acı ve ıstıraplardan kurtulur. Yoga düzenli yapılırsa insan beden ile zihnin uyumunu, fiziksel, duygusal, zihinsel, sinirsel, enerjisel ve ruhsal gelişimini, iç barışını ve huzurunu sağlar.”

Her ay gelenekselleşen ve doğal yörelerde düzenlenen Yoga Festivaline düzenli katılanların görüşleri çok davetkar: Yoga Festivali stres ve yorgunluğu geride bırakmak, yenilenmek, kendini tanımak ve kendinle barışmak için bulunmaz bir fırsat. Doğanın ritmine dönmek için kaçırılmayacak bir imkan. Yogayı hayatının parçası haline getirenlerin vazgeçilmezi.

ÖZGÜVEN VE KONSANTRASYON GÜÇLENDİRİLECEK

“İnsanın tüm yaşamını Çakra merkezlerinin (enerji merkezleri) durumu belirler” diyen UYF Başkanı Akif Manaf, İki gün sürecek Yoga Festivalinde 4 Çakra (enerji merkezi) çalışmasında kök, pelvis, karın ve göğüs enerji merkezlerinin arınması, aktifleşmesi ve gelişmesine yönelik uygulamalar yaptıracak. Örneğin Festival açılışındaki ilk pratik seansta yapılacak Kök Çakra çalışması ile kendine güven ve irade eksikliğini, bencilliği, küçük düşürülme korkusunu, çekingenliği özgüvene dönüştüren teknikler uygulanacak; diz, bacak, siyatik, hemoroid, bağışıklık sistemi gibi sorunları önlemekte ve gidermekte destek çalışmalar yapılacak. Çakra teknikleri, asana (beden duruşu), nefes, biyoenerji, konsantrasyon, kundalini çalışmalarını kapsıyor ve bedensel durumu ne olursa olsun herkesin rahatlıkla uygulayabileceği şekilde kademeli olarak yaptırılıyor.

ZAYIFLAMA PROGRAMLARI DA VAR

Manaf festivalde Çakra tekniklerinin yanı sıra interaktif söyleşi “Tüm Sorulara Cevaplar” ile Yoganın fizik ve metafizik yönlerini irdeleyecek ve zekaları aktifleştiren, dinleyicileri kendi iç ve dış yolculuklarında zenginleştiren bir söyleşi gerçekleştirecek.

Nefes, meditasyon, gevşeme, zayıflamak için yoga çalışmaları da programda var. Yoga Ateşi – dans gösterileri ile festival dopdolu bir açık hava kutlamasına dönüşecek.

Best Western Şile Gardens Otel'in, açık büfe sağlıklı brunchları ve akşam yemeği eşliğindeki organizasyon, katılanlara kaçırılmayacak bir -Kendinle Barış- temalı fırsat sunuyor!