Hemsirelersitesi.net sağlık sektöründeki gelişmeleri takip etmeye çalışan, hemşire adayları ve hemşireleri bilinçlendirmek adına hemşirelik eğitimi ve çalışma koşulları hakkında fikir sahibi yapmak için oluşturulmuş bir platformdur. Günümüzde hemen hemen her meslek dalı ile ilgili bu tip platformlar  ile karşılaşmak mükün, heleki sağlık gibi oldukça önemli ve herkesin fikir sahibi olduğu bir konuda faaliyet gösteren yüzlerce site mevcut durumda. hemsirelersitesi.net’i bu sitelerden ayıran en temel prensip ise bu sitenin kullanıcılarına diğer sitelerin aksine çok daha fonskiyonel çalışmalar sunuyor olmasıdır. Hemsirelersitesi.net internet sitenin editör kadrosunda farklı meslek gruplarından çok sayıda kişi mevcut.

Site hemşirelik mesleğine yalnızca sağlık iliminde hemşirelerimize bir şeyler katmak amacıyla yaklaşmayıp, hemşirelerimizin çalışma standartlarından tutun, mesleki eğitimleri, özlük hakları gibi pek çok konuda okuyucularına çalışmalar sunmaktadır. Hemsirelersitesi.net oldukça fonsksiyonel dizayn edilmiş bir sitedir. Site içerisinde kullanıcılarını gülümsetecek mesleki karikatürler bulunduğu gibi, çok sayıda  bilimsel çalışmada bulunmaktadır.

Hemşire Adayları

Hemsirelersitesi.net , hemşire adayı olan okuyucuları için de özel kategoriler oluşturmuş durumdadır. Bu site yaklaşık olarak 1,5 yıldır hemşirelik öğrencilerine hizmet vermektedir. Hemşirelik öğrencileri yahut hemşire olmak isteyen bireyler, hemşire yardımcılığı okumak isteyeneler bu site üzerinden merak ettikleri sorulara cevap bulabilir, hemşirelik mesleğini daha yakından tanıma fırsatı elde edebilirler. Hemşire adayları için uzman bir eğitimci kadro görev yapmaktadır. Bu kadro kullanıcıların hemşirelik dersleri, hemşirelik taban puanları, hemşirelik eğitiminde staj, hemşirelerin çalışma alanları gibi pek çok konuda hemşirelik mesleğini düşünen gençlere yardımcı olmak için çalışmaktadırlar. Site içerisinde hemşirelik eğitimin yanı sıra sağlık köşeside bulunmaktadır. Bu köşede yeni bulunan tedavi yöntemleri, sağlık üzerine yapılan araştırmalar, hastalıklardan korunma yolları gibi tıp ilimindeki gelişmeler yayınlanmaktadır.

Hemsirelersitesi.net diğer pek çok siteden farklı olarak özgün içerikli eserler yayınlamakta, bilimsel dayanağı olmayan hiçbir bilgiyi sitesinde paylaşmamaktadır. Sitede yeni karşılaşabileceğiniz hastalıklar, belirtilerini ve tedavi yöntemleri gibi çok yönlü ve detaylı araştırmalarda bulunmaktadır. Ve mide gribi hakkında paylaşımda bulunan  hemsirelersitesi.net, editörleri tarafından yapılan bir araştırma ile en çok beğenilen bilimsel yazılar arasında yer almaktadır. Sitenin sosyal medya hesaplarıda mevcut olup, hemsirelersitesi.net’i sosyal medya üzerinden de takip edebilirsiniz.