1. İLİŞKİDE AZALAN SAYGI, SEVGİ VE YAKINLIK

 Evde iki yabancı gibi bir hale büründünüz ya da ev arkadaşı gibi oluverdiniz. Eskiden eşinizle belki her şeyi paylaşıyordunuz fakat birdenbire karınızın sizden uzaklaştığını hissediyorsunuz. Özel konular konuşmak için ne zaman harekete geçseniz, konuşmayı reddediyor. Bu eşinizin kendisini sizden hem duygusal hem de zihinsel olarak zaten uzaklaştırmış olabileceği anlamına gelir. Eşiniz aniden size karşı çok soğuk biri olup çıkmıştır ve sizinle beraber bir şeyler yapmak içinden hiç gelmemektedir.

2. GİZEMLİ HAL VE TAVIRLAR

Birden bire içine kapanıp, suskunlaştığını gözlemliyorsunuz. Eşiniz artık sizinle günlük hayata dair bir şeyler paylaşmıyor. Kendini size karşı suçlu hissettiği için sizinle diyaloğa girmekten çekiniyor olabilir. Böyle bir durumda elbette hemen paranoyaya kapılmayın ya da şüpheye düşmeyin. Eşinize bir problem olup olmadığını sorun ve son zamanlarda biraz farklı davrandığını söyleyin, öncelikle anlamaya çalışın.

3. GÖRÜNÜŞ VE DAVRANIŞLARDA DEĞİŞİKLİK

Partneriniz birdenbire dış görünüşüyle çok fazla ilgilenmeye başlar. Artık nasıl giyindiğiyle daha çok ilgilidir. Sizin çok umursamadığınız bir giyim tarzını daha çok tercih ediiyor. Önceden çok fazla uğramadığı kuaföre ve hatta fitness salonuna sık sık gitmeye başlar.

4. AİLEYE KARŞI İLGİSİZLİK

Eşiniz siz işten geldiğinizde artık sizi kapıda karşılamak için hiçbir heyecan duymuyorsa, o zaman bir problem var demektir. Ya da eşiniz durduk yere dışarı çıkması gerektiğini söylüyor ve bunun için de çeşitli bahaneler ileri sürüyorsa, bir şeyler yolunda gitmiyor denebilir. Eğer eşiniz dışarı çıkması gerektiğini söylediğinde, tek başına çıkmakta ısrar ediyorsa, o zaman konuyu biraz deşin. Bunu yaparken çok da ileri gitmeyin sadece siz de ona eşlik edeceğinizi söylediğinizde daha da rahatsız oluyor mu bunu anlamaya çalışın.

 5. DAHA AZ TARTIŞMA VE KAVGA


Önceden eşiniz ve onun arkadaş çevresiyle birlikte dışarı çıkmak istemediğinizde, eşiniz bu duruma sinirlendiği halde şimdi ne yaparsanız yapın, eşiniz kızmıyor, her şeye tamam diyor. Eskiden her hareketinizin önceden planlanmış olması gerekirdi ama şimdi önceden aranızda gerilime sebep olan küçük şeyler onu kızdırmıyor. Bu iyi bir şey olabilir ama eşinizin neden artık sizi umursamadığını da merak etmelisiniz.

6. TELEFON VE İNTERNET BAŞINDA DAHA ÇOK VAKİT GEÇİRME

Eşiniz son zamanlarda telefonda çok fazla ya da fısıldayarak konuşuyor ve sizi gördüğünde telefonu hemen kapatıyor. Belki de kendine yeni bir e-mail hesabı açtı da size bundan bahsetmiyor. Bunlara dikkat edin. Eşiniz yeni bir cep telefonu hattı almış ve bundan size bahsetmiyor bile olabilir. Eşinize size karşı dürüst olup olmadığını sorun, eğer sizi sürekli suçlayıcı ifadeler kullanıyorsa, gözlerinizi dört açın.

7. EVE GEÇ GELME

Önceden eşiniz eve hiç geç gelmezdi ama son zamanlarda bu durum sık sık olmaya başladı. Eşinizin yaptığı açıklama da ofiste çok fazla işi olduğu ve işini bitirmek için daha geç çıkmak zorunda olduğu. Ya da mesela eşiniz bir mağazaya gitmek için evden çıkıyor ama saatler sonra eve dönüyor.

8. SİZİ TAMAMEN SERBEST BIRAKMIŞSA...

Önceleri gittiğiniz her yeri sorup, arkadaşlarınızla tek başınıza görüşmeye, tek başınıza seyahat etmenize, geç gelmenize kızıp bunu sorun ettiği halde artık ses çıkartmıyorsa... Birdenbire sizin arkadaşlarınızla toplantılarınızı destekler bir duruma gelmişse ve siz bekar gibi yaşadığınız halde hiç ses çıkartmıyorsa sevinmeyin, endişelenin!


9. DUYGUSAL ALDATMA

Bütün bu maddeler illaki cinsel aldatma olduğu anlamına gelmeyebilir. Kocası tarafından ihmal edilen, her ne yaparsa yapsın fark edilmeyen ve bunu dile getirdiği halde hala mutsuzluğu devam eden kadınlar, anlaşılma ve değer görme ihtiyaçlarını bir arkadaş, dost ile de gidermeye başlayabilir. Bu da duygusal bir yakınlık oluşturabilir. Sizinle hep konuşmaya çalışıp size bir şeyleri kabul ettirmeye çalışırken artık bundan vazgeçmişse ve sürekli iş yerindeki birinin mesela ne kadar anlayışlı ve iyi olduğundan bahsetmeye başladıysa bu anlaşılma ihtiyacını başkasıyla karşılıyor demektir. Bu da diğer kişiye duygusal anlamda yakın hissettiği anlamına gelir. Elbette ki eşinizin sizinle duygusal paylaşımına imkan tanımalısınız. Yoksa ilişkide daha büyük çatlaklar oluşabilir. Bütün bu maddelerden bir iki tanesinin olması kesinkes aldatma gerçekleşmiş anlamına gelmez, ama aldatma riskinin arttığının göstergesi olabilir ve bu göstergelerden bir iki tanesini gözlemliyorsanız, eşinize ve ilişkinize sahip çıkmanın ve birliktelikte yeniden bir bahar havası estirmenin zamanı gelmiş demektir. Bu amaçla bir uzmandan destek alınabilir. Yoksa o istenmeyen sonuçla yüz yüze gelebilirsiniz.