Bodrum'da taş ocağı işletmeciliği yapan 28 yaşındaki Yusuf Baha Cihat, dün (Çarşamba) akşam bir restoranda Monaco ile Fenerbahçe arasında oynan Şampiyonlar Liği 3. Ön Eleme Turu maçını izleyip, içki içerek eğlendi. Saat 02.00 sıralarında bekar olan Cihat, evine gitmek üzere 48 TU 602 plakalı otomobili ile restorandan ayrıldı. Evine gitmediği öğrenilen Cihat'ın otomobili sabah saatlerinde çevredeki tarafından Bodrum-Milas Karayolu'nda park halinde bulundu.

Şoför mahalinde bacakları yukarı gelecek şekilde duran Cihat'ı fark eden çevredekiler, bir terslik olduğunu düşünerek yardım etmek istedi. Ancak, kapıların kilitli olması üzerine durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, camı kırılarak girilen otomobildeki Cihat'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağzından kan geldiği, bacağında morluklar olduğu belirlenen Cihat'ın cesedi, 11 Nolu Güvercinlik Aile Sağlığı Merkezi'ne getirildi.

AİLESİ VE YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Acı haberi alarak Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Cihat'ın babası Cemil, annesi Hatun, kız kardeşi Tuba ve ağabeyi Ethem Cihat sinir krizi geçirdi. Cihat Ailesi fertlerine gerekli müdahale Aile Sağlığı Merkezi'nde yapıldı.

Cihat'ın alkole bağlı kalp krizi mi öldüğü yoksa cinayete mi kurban gittiğinin tespiti için otopsi yapılacağını belirten Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Gereme, "Çocukluğundan beri kendisini tanırım kimseye zararı olmayan efendi iyi niyetli bir insandı. Ölümü sadece bizde değil mahallede şok etkisi yarattı. Ölüm nedeni otopsi sonunda belli olur ama acımız çok büyük" dedi. HDP Muğla eski İl Başkanı Mehmet Polat da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Cesedi kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Cihat'ın otomobilinde yaklaşık iki saat kriminal inceleme yapan jandarmanın geniş soruşturma başlattı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli 5 kişinin ifadelerine başvurulmaya başlandığı bildirildi.